Steuntje in de rug met Stichting Leergeld

Dit artikel is gearchiveerd op 31-10-2017.
Logo kansen voor alle kinderen

Alle gemeenten hebben dit jaar vanuit het Rijk extra geld gekregen om in te zetten voor kinderen in armoede. Samen met Stichting Leergeld Best, Oirschot, Son en Breugel geeft de gemeente Son en Breugel kinderen een financieel steuntje in de rug. Deze steun wordt gegeven in natura, niet in geld.

Leergeld BOS is een zelfstandige stichting en al ruim 10 jaar actief in de gemeente Best, Oirschot en Son en Breugel. Uitgangspunt voor Stichting Leergeld is dat alle kinderen de kans moeten hebben om later mee te kunnen tellen. Ieder kind (tot 18 jaar) van ouders met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau komt in aanmerking voor een bijdrage in sport (contributie, sportkleding, materialen), school (leermiddelen, pc/laptops, ouderbijdrage, schoolreizen, zwemlessen), cultuur (muziek/balletlessen) en welzijn.

Persoonlijk gesprek

Aanvragen voor een financiƫle bijdrage worden na een persoonlijk gesprek door Stichting Leergeld in behandeling genomen. In tegenstelling tot de oude gemeentelijke regeling hanteert Stichting Leergeld een inkomenstoets van 120%.

Leergeld komt bij u thuis. U hoeft dus niet naar een loket. Thuis bekijkt een medewerker van Leergeld de situatie. Wat zijn de dingen waar uw kind nu niet aan mee kan doen? Wat kunnen andere organisaties betekenen? En wat kan Leergeld voor u doen? Stichting Leergeld werkt samen met verenigingen, scholen en bedrijven.

Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Stichting Leergeld via 06-27650302 / contact.leergeld@gmail.com.