Stichting Taxus Taxi gaat weer taxus inzamelen

Dit artikel is gearchiveerd op 31-08-2018.
Taxushaag

De eerste knopjes steken alweer de kop op en dus beginnen ook weer de voorbereidingen bij Stichting Taxus Taxi voor de inzameling van dit jaar. Verleden jaar zamelde de stichting genoeg snoeisel in voor de productie van maar liefst 2.200 chemotherapie├źn. Dit jaar heeft ze zich ten doel gesteld snoeisel in te zamelen voor 2.700 chemotherapie├źn.

In 2017 speelde het weer een belangrijke rol voor de stichting. Door enkele nachten vorst eind april en daarop volgend een periode van droogte kreeg de natuur het zwaar te verduren, waardoor ook de groei van de taxus achterbleef. Uiteindelijk heeft dit ook effect gehad op de ingezamelde hoeveelheid. Tot dusver zijn de weersomstandigheden in 2018 gunstig en dus is het hopen op een vruchtbaarder seizoen.

Start inzameling afhankelijk van het weer

Normaal gesproken begint Taxus Taxi de inzameling in de eerste helft van juni. Wanneer de stichting dit jaar exact zal starten met de taxusinzameling is nog niet bekend. Dit is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid werkzame stof die op dat moment in de plant aanwezig is.

Meer informatie

Voor de meest actuele informatie en de start van het seizoen kijkt u op www.taxustaxi.nl. Ook vindt u hier tijdens het seizoen het aanmeldformulier om uw snoeisel gratis op te laten halen.