Stoptober 2018 in Son en Breugel

Dit artikel is gearchiveerd op 01-11-2018.

De meeste rokers in Nederland willen graag stoppen met roken. Vaak is dit niet eenvoudig, het begint bijvoorbeeld al met de keuze van een geschikt moment om te stoppen. Stoptober biedt dit moment op 1 oktober en geeft met haar programma positieve steun aan iedereen die wil ervaren hoe het is om 28 dagen niet te roken. Omdat 16% van de volwassenen in Son en Breugel nog rookt willen we deze inwoners wijzen op deze campagne.

Aanmelden bij Stoptober.nl

Vanaf 7 september kunnen deelnemers zich via Stoptober.nl als deelnemer aanmelden voor deze campagne. Aanmelden is niet verplicht maar biedt wel een aantal voordelen: de gratis Stoptober app stuurt dagelijks berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat. De app biedt afleiding met bijvoorbeeld filmpjes en puzzels. Ook krijg je tips wat je kunt doen op eventueel moeilijke momenten.

Bij de lokale Kruidvat vestiging ligt het gratis magazine Stoptober. Via facebook, twitter en instagram kan je contact onderhouden met medestoppers. Op het gemeentehuis en in de bibliotheek zijn polsbandjes te krijgen waarmee je kunt laten zien dat je meedoet aan Stoptober. Dit maakt het voor vrienden en familie eenvoudiger om je te ondersteunen tijdens deze weken.

Blijvend stoppen

De afgelopen jaren is gebleken dat het 70% van de deelnemers lukt om 28 dagen niet te roken. Na deze periode zijn de zwaarste ontwenningsverschijnselen achter de rug en voordelen van het stoppen worden merkbaar. Daarmee vergroot deze ervaring de kans om blijvend te kunnen stoppen.

Het aantal rokers daalt de afgelopen jaren in onze gemeente van 23% in 2009 naar 16% in 2016 (volwassenen) voor 65+ers daalde dit aantal van 14% naar 11%. We hopen daarom dat Stoptober helpt om deze mooie daling voort te zetten.