Tegel eruit, plant erin!

Dit artikel is gearchiveerd op 30-04-2017.

Op zaterdag 22 april ruilen hovenier Bart Swinkels en boomkweker Wouter van de Oever uw tegel gratis om voor een plant. Met deze actie geven de groenondernemers aandacht aan het duurzaam inrichten van uw tuin. Door verharding te vervangen door groen, draagt u actief bij aan een betere flora en fauna, maar ook aan een duurzame afwatering van de tuin.

Zaterdag 22 april van 11.00 – 15.00 uur
Kiosk Kerkplein Son én Pieter Breugelplein Breugel

Hovenier Swinkels en boomkweker Van de Oever met een stoeptegel in de handAls u een tegel inlevert (maximaal 3 tegels per gezin) ontvangt u –zolang de voorraad strekt- een plant. U ontvangt ook de brochure Regenwater in de tuin. Daarin leest u hoe we in Son en Breugel samen werk maken van het gescheiden afvoeren van afvalwater van regenwater. Afvalwater hoort in het riool en gaat naar de waterzuiveringsinstallatie. Regenwater is al schoon en gaat via tuinen en straten direct naar de Dommel. Miljoenen liters water hoeven dan niet onnodig stroomopwaarts opgepompt te worden naar Eindhoven.

Er zijn vele manieren om uw regenwaterafvoer van de riolering af te koppelen en het water op een duurzame manier boven- of ondergronds af te voeren: via een regenton, grindkoffer of grindput, een infiltratiekrat, vijver of een zandvang. Bart en Wouter leggen u graag uit hoe u dat doet en wat verschillende oplossingen ongeveer kosten.

De actie van de hoveniers/kwekers wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Son en Breugel en recyclebedrijf Baetsen BV.