ToegankelijkheidsPLUIM 2017 Son en Breugel voor HEMA

Dit artikel is gearchiveerd op 10-12-2017.
Robert Visser reikt ToegankelijkheidsPLUIM uit

Vanmiddag heeft wethouder Robert Visser samen met leden van het CG-Platform de ToegankelijkheidsPLUIM 2017 uitgereikt aan de HEMA. Na de uitreiking is de sticker van de ToegankelijkheidsPluim 2017 bij de ingang opgeplakt.

Beoordeling

De HEMA is door het CG-Platform getoetst op de gebruikelijke punten voor toegankelijkheid (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid). Daaruit bleek dat de HEMA goed bereikbaar is.

Zo is er een invalidenparkeerplaats binnen 50 meter van de ingang. De deuren zijn automatisch en zijn breed genoeg. De drempel is minder dan 2 cm. hoog.Wat betreft de toegankelijkheid valt op dat de gangen tussen de schappen op zich voldoende ruimte bieden voor een rolstoel, kinderwagens, scootmobiel of rollator. Het restaurant gedeelte is zonder drempels en er kan gemakkelijk aangeschoven worden. Het terras buiten is goed bruikbaar voor rolstoelers en anderen.

Invalidentoilet

Er is een publiek toilet en dat is tevens een invalidentoilet dat voldoet aan de eisen die het CG-Platform daar aan stelt. Het toilet is ruim toegankelijk en van alle toepassingen voorzien. Opvallend is dat het toilet voor iedere bezoeker van het centrum van Son en Breugel beschikbaar is. Ook al is men geen klant van de HEMA. Hierover krijgt het CG-Platform regelmatig positieve geluiden. Het personeel van de HEMA laat hun beleid hierin duidelijk weten wanneer mensen vragen om gebruik te mogen maken van het toilet.

De bedrijfsleider, Kelly Bekker vertelt dat in haar familie rolstoelgebruikers zijn en zij is dus bekend met de beperkingen van een rolstoelgebruiker. Zij geeft aan dat bij de inrichting van de winkel ook zoveel mogelijk rekening met gebruikers van rolstoelen en kinderwagens.

Stimulans

Met het uitreiken van de PLUIM wil het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform een stimulans geven aan de ondernemers die het prima voor elkaar hebben. Het CG-Platform hoopt met deze actie ook andere ondernemers aan te zetten tot het nemen van maatregelen voor mensen met een beperking.