Uitreiking Frans Zaal-bokaal en De Jeugd in het Groen-prijs 2018

Op 22 en 29 oktober zijn de Frans Zaal-bokaal en De Jeugd in het Groen-prijs uitgereikt voor maatschappelijke (burger)initiatieven met het beste duurzaam idee of project in 2018.

Frans Zaal-bokaal

De Frans Zaal-bokaal is op 22 oktober 2018 door burgemeester en juryvoorzitter Hans Gaillard uitgereikt aan Buurttuin ’t Zand.

Deze duurzaamheidsprijs voor volwassenen is vernoemd naar de in 2016 overleden dorpsgenoot Frans Zaal, die als voorzitter van IVN en als raadslid voor de fractie PvdA/GroenLinks groot voorvechter was van een groen en duurzaam Son en Breugel.

Voor de doorgeefprijs van € 1.500,- waren dit jaar nog 3 kandidaten genomineerd: Automaatje, de heer Van Boxtel (duurzaam wonen) en mevrouw Smith-van Schijndel (boodschappendienst voor ouderen).

Jeugd in het Groen prijs

De Jeugd in het Groen prijs is op 29 oktober 2018 door burgemeester en juryvoorzitter Hans Gaillard uitgereikt aan Imke en Sophie voor hun plan voor een Duurzaam schoolgebouw.

De Jeugd in het Groen prijs is € 250,- is een aanmoedigingsprijs voor een duurzaam idee op het gebied van energiebesparing en groene energie, natuur (planten & dieren), duurzaam vervoer en vervoersmiddelen, afval en hergebruik materialen, wonen, werken en elkaar helpen in een gezond leef- en werkklimaat.

Ook hiervoor waren nog 3 andere genomineerden: Laadpaal op zonne-energie (Jelle de Vries en Fabian Jansen), Move charger bag (Claudia Simonis en Lotte Potting) en Watermolen in riool (Joep van Vliet, Luc van Son en Milo Dahmen).