Vacature beleidsmedewerker duurzaamheid

Dit artikel is gearchiveerd op 10-03-2019.

Son en Breugel, een gemeente die volop in ontwikkeling is

Onze organisatie telt als gevolg van de verdere samenwerking met Nuenen en Geldrop-Mierlo in de Dienst Dommelvallei vanaf 1 januari 2014 zelf ruim 75 medewerkers; professionals met een breed en uitdagend takenpakket. We zijn in deze dynamische omgeving van samenwerking met gemeenten, bedrijven en instellingen op weg om ons te ontwikkelen tot een sterke regiegemeente. We werken samen en maken optimaal gebruik van de kennis en kunde van andere organisaties. We maken duidelijke afspraken en werken resultaatgericht. Binnen deze context krijg je volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen en ons personeelsbeleid biedt mogelijkheden om prestaties van medewerkers extra te belonen.

Onze filosofie? ’Wij zijn een maatschappelijke onderneming’

We zoeken dan ook collega’s met ondernemersbloed. Mensen met eigen initiatief die een impuls willen geven aan onze nieuwe manier van werken. Onze medewerkers staan dicht bij de inwoners en de ondernemingen. We luisteren naar signalen uit de samenleving om de kwaliteit van onze dienstverlening te vergroten.

Wij zijn op zoek naar een:

Beleidsmedewerker duurzaamheid

36 uur per week

We zijn op zoek naar ambitieus talent om onze organisatie te komen versterken. We richten ons op talenten met affiniteit voor één of meerdere van de volgende onderdelen:

• Afval
  • Milieu

De functie is gepositioneerd binnen de afdeling Veiligheid en wijkbeheer.

Ben jij gedreven en leergierig? Wil je werken in een dynamische en inspirerende werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden? Heb je passie voor de gemeentelijke overheid? Dan dagen wij je uit om op deze vacature te reageren!

Duurzaamheid

De gemeente Son en Breugel heeft een stevige ambitie op het gebied van Duurzaamheid. Zo moet de gemeentelijke organisatie in 2020 klimaatneutraal zijn en moet de gemeenschap van Son en Breugel in 2030 klimaatneutraal zijn. Daarnaast moet er in 2019 een regionale Energiestrategie gemaakt worden met de 21 MRE gemeenten en zullen we als Son en Breugel daar zelf invulling aan moeten geven.

Er worden in 2019 verschillende projecten uitgevoerd binnen het duurzaamheidsbeleid:

• de Regionale Energie Strategie;
  • de lokale energievisie voor Son en Breugel
  • een warmteplan voor gasloze wijken
  • de samenwerking met inwonersorganisaties zoals Sonenbreugelverbindt, SonEnergie en Buurkracht
  • duurzaam inkopen

Afval

Binnen het duurzaamheidsbeleid is één van de pijlers circulaire economie waaronder het afvalbeleid valt. De gemeente Son en Breugel heeft enorme stappen gezet met hun afvalbeleid de afgelopen jaren met de Campagne Scheiden, zo doe je dat! In 2019 is het bedoeling dat we de volgende stappen gaan zetten naar 5% restafval.

Milieu

De gemeente Son en Breugel is bezig met de omgevingsvisie en een omgevingsplan waar de milieuonderwerpen zoals geluid, externe veiligheid, duurzaamheid, bodem, geur en gezondheid integraal worden meegewogen. Daarnaast is de gemeente betrokken bij de proefcasus Eindhoven Airport waar de gemeente meedenkt in de duurzame ontwikkeling van de luchthaven.

Je profiel

We vragen het volgende van je:

• Je bent ondernemingsgezind en hebt geen “ van negen tot vijf” mentaliteit. Je bent in staat om te kunnen schakelen met verschillende organisaties (ondernemers, ontwikkelaars e.d.) en begrijpt wat hen bezighoudt en drijft.
  • Je hebt van nature een brede belangstelling en bent gericht op kwaliteit.
  • Je bent in staat tot zelfreflectie, hebt durf en incasseringsvermogen.
  • Je draagt oplossingen aan die gebaseerd zijn op een goede en brede probleemoriëntatie.
  • Je kunt goed schakelen binnen een multidisciplinair team en bent in staat om intern als adviseur op te treden.
  • Je hebt een flexibele en klantgerichte instelling en bent in staat gestelde doelen te realiseren.

Je beschikt op basis van een relevante opleiding over een HBO of universitair werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring of je bent een talentvolle starter op HBO of WO werk- en denkniveau. Je wilt je graag ontwikkelen tot een professionele beleidsmedewerker en gesprekspartner. Je bent leergierig. Enthousiasme en gedrevenheid zijn belangrijker dan concrete ervaring in het vakgebied. Dan dagen wij jou ook om uit om te reageren.

Wij bieden

Een zelfstandige en afwisselende baan in een organisatie in ontwikkeling, die zich kenmerkt door een bedrijfsmatig karakter, korte communicatielijnen en een goede en open werksfeer.

De sleutelfunctie is gewaardeerd op niveau 10, maximum  € 4.225,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (norm 1 januari 2018).

Wil je meer weten?

Dan adviseren wij je contact op te nemen met Arjen Obbema, Senior Beleidsmedewerker Duurzaamheid, via telefoonnummer 0499-491570 of met Ad Ras, afdelingshoofd Veiligheid en Wijkbeheer, via telefoonnummer 0499-491480.

Kijk ook eens bij: https://son-en-breugel.begrotingsapp.nl/meerjarenbegroting-2019-2022

Reageren

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan uiterlijk 10 maart 2019 je sollicitatiebrief met CV via www.werkeninzuidoostbrabant.nl