Vacature procescoördinator zaakgericht werken

Dit artikel is gearchiveerd op 22-03-2019.

De gemeente Son en Breugel en de gemeente Nuenen zijn op zoek naar een:

PROCESCOÖRDINATOR  ZAAKGERICHT WERKEN

1 FTE, schaal 9

De gemeente Son en Breugel en de gemeente Nuenen werken continu aan de verbetering van hun dienstverlening. In 2018 zijn deze organisaties gestart met het programma ‘BetERe dienstverlening en bedrijfsvoering’. Onderdeel hiervan is de invoering van het zaakgericht werken. Hiervoor wordt een zogeheten zaaksysteem ingezet. Het zaaksysteem speelt een centrale rol in de digitalisering van de processen van de gemeente.

De invoering van zaakgericht werken heeft veel impact op de organisatie en haar medewerkers. Voor veel medewerkers is zaakgericht werken een nieuwe manier van werken, en ook van het management vraagt het een andere manier van sturen.
Hiervoor is goede ondersteuning en begeleiding nodig op verschillende fronten en niveaus.

Als procescoördinator zaakgericht werken kom je in dienst bij de gemeente Son en Breugel – afdeling  Ruimte en Samenleving. In deze functie ga je voor zowel de gemeente Son en Breugel als voor de gemeente Nuenen aan de slag. Je werkt daarnaast samen met collega’s in Dienst Dommelvallei, een samenwerkingsorganisatie waar onder andere het functioneel beheer team is ondergebracht.
Je borgt in brede zin de doorontwikkeling van zaakgericht werken en bewaakt kwaliteit van het gebruik en de ingerichte processen.

Wat ga je doen?

• Je helpt afdelingen met de invoering van zaakgericht werken in hun processen;
  • Je bent het aanspreekpunt voor management en medewerkers voor het zaakgericht werken;
  • Je stimuleert procesverbeteringen voor een betere dienstverlening;
  • Je verdiept je in de processen van een afdeling en doet proactief aanbevelingen om zo het zaaksysteem zo optimaal mogelijk in te zetten;
  • Je werkt samen met het team functioneel beheer voor de vertaling van processen naar inrichting van het systeem en met de iCoaches voor ondersteuning bij het werken met het systeem;
  • Je signaleert bij welke processen de nieuwe werkwijze nog niet of niet goed toegepast wordt
  • Je maakt in overleg met afdelingen inzichtelijk welke stuurinformatie van belang is;
  • Je behandelt en adviseert over complexe zaken op het vakgebied;
  • Je neemt deel aan projecten, leidt werkgroepen en organiseert trainingen;
  • Je werkt op twee locaties. Daarnaast ontmoet regelmatig je collega’s van Dienst Dommelvallei in Mierlo.

Wat kun jij?

• Van kandidaten voor deze functie verwachten wij een HBO werk- en denkniveau en affiniteit en ervaring in het werken met geautomatiseerde systemen;
  • De functie vereist het vermogen om andere dan de gebruikelijke wegen te bewandelen;
  • Verder ben je doelgericht, doortastend en beschik je over goede contactuele eigenschappen;
  • Ervaring in organisatieverandering op niveau van processen is een pre.

Wat bieden wij?

Een contract voor twee jaar in een zelfstandige en afwisselende baan. De gemeente Son en Breugel en de gemeente Nuenen zijn organisaties die zich kenmerken door een bedrijfsmatig karakter, korte communicatielijnen en een goede en open werksfeer.

De functie is gewaardeerd op niveau 9, maximum € 3.805,-- bruto per maand op basis van 36 uur per week (norm 1 januari 2018). Bij zeer geschikte kandidaten zijn er extra beloningsmogelijkheden.

Wil je meer weten?

Dan adviseren wij je contact op te nemen met de heer A. van Ruremonde (afdelingshoofd). Vragen m.b.t. de procedure kun je stellen aan S. Gevers (personeelsadviseur).

Wil je solliciteren?

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, stuur dan uiterlijk 22 maart 2019 je sollicitatiebrief met CV via www.werkeninzuidoostbrabant.nl