Viering 75 jaar vrijheid

Dit artikel is gearchiveerd op 18-09-2019.

Op 17 september 2019 is het 75 jaar geleden dat Son en Breugel is bevrijd door de geallieerde troepen. Daar staan we op die dag vanaf 19.00 uur bij de Parachutist aan de Europalaan uitgebreid bij stil.

Burgemeester Hans Gaillard betuigt samen met de Jeugdgemeenteraad zijn respect aan de slachtoffers van de 2e Wereldoorlog.

Namens de 101st Airborne Division legt Generaal-Majoor Brian E. Winski een krans. Ook zal de 101st Airborne Division 21 saluutschoten afvuren als eerbetoon. Daarnaast zullen o.a. de Veteranen Son en Breugel een bloemenhulde brengen.

Na de officiële herdenking gaan we onder begeleiding van Wa’n Klank naar het Vestzaktheater voor een optreden van de Big Band Son en Breugel.

Programma 17 september 2019

18.45 uur                             Muzikaal voorprogramma door Zangkoor Een van Zin

19.00 uur                            Herdenking en bloemenhulde bij monument de Parachutist / Europalaan

19.45 uur                             Einde officiële gedeelte

19.47 uur                            Aansteken bevrijdingsvuur door scouts

19.49 uur                            Optocht richting Kerkstraat onder begeleiding van Wa’n Klank

20.00 uur                             Aankomst Vestzaktheater

• Ontsteken bevrijdingsvuur
  • Static show en uitdelen kauwgum en chocolade

20.05 uur                             In het Vestzak:

• Tentoonstelling ‘75 jaar Vrijheid’ van Heemkundekring Son en Breugel Verbindt en de bevrijdingsfilm van vrijwilligers van Bevrijdende Vleugels
  • Optreden Big Band Son en Breugel

21.00 uur                             Einde programma

De bijeenkomst bij het monument wordt door Son en Breugel Verbindt live uitgezonden. Na afloop is het verslag terug te kijken op de website www.sonenbreugelverbindt.nl bij Uitzending Gemist.