We halen uw groente-, fruit- , tuinafval en etensresten weer wekelijks op

Dit artikel is gearchiveerd op 01-06-2019.

Son en Breugel heeft een doel: restafval terugdringen tot uiteindelijk 5%. We scheiden ons afval al goed, maar het kan nog beter. De hoeveelheid herbruikbaar afval dat nog in het restafval zit, is nog te hoog.

Om restafval verder terug te dringen is het belangrijk dat u vooral gebruik maakt van de groene container. Daar kan méér in dan u misschien denkt.

Wat hoort in de groene bak

In de groene bak horen bijvoorbeeld: schillen en resten van groente, fruit en aardappelen, bladeren, bloemen- en plantenresten, botjes, uitwerpselen van kleine huisdieren, brood, noten, pitten, doppen van noten, onkruid, eierschalen, etensresten, gras, schors, kaaskorsten zonder plastic, kamerplanten, klein snoeiafval, kattenbakkorrels met Milieukeur, stro, theezakjes, keukenpapier, gestold vet, visgraten, koffiefilters en koffie-pads.

In de grijze bak hoort alleen:

Hygiënisch papier zoals vochtige doekjes, keukenpapier, papieren zakdoekjes, maandverband, chips-zakken, Nespresso koffiecups, volle stofzuigerzak, kattenbakkorrels zonder milieukeur, as van kachel en bbq, kauwgom, peuken, tempex/piepschuim, kaarsvet en verpakking van Senseo-pads.

Groene bak wekelijks geleegd

En tot en met november wordt de groene gft-container weer wekelijks geleegd.

Als u bij het werken in de tuin méér tuinafval heeft dan in de groene bak past, vraag dan of een van uw buren nog capaciteit in de groene bak heeft die week. Het is een kleine moeite en zoveel beter dan het overtollige gft in de grijze container te gooien.