Week van de Pleegzorg

Dit artikel is gearchiveerd op 19-11-2018.

Woensdag 31 oktober start de vierde editie van de Week van de Pleegzorg. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de 28 regionale pleegzorgorganisaties. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. Wij onderschrijven dit belang en willen pleegzorgaanbieder Combinatie Jeugdzorg helpen met de zoektocht naar nieuwe pleegouders.

Doneer je sporthek

Tijdens deze week worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Een van deze activiteiten (landelijk) is de aftrap van ‘Doneer je sporthek’; Sportclubs in heel Nederland worden gevraagd om 220 cm van hun sporthek te doneren aan een pleegzorgbanner. Op de banner staat een ‘luchtige’ sport-gerelateerde pleegzorgoproep met als doel supporters/ fans langs de lijn een keer te laten nadenken over het pleegouderschap. De boodschap is niet gebonden aan de Week van de Pleegzorg en kan daardoor blijven hangen tot de sportclub aangeeft dat ze hem verwijderen.

Wij werken hier graag aan mee. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk sportclubs meedoen met deze actie kunnen we jullie hulp goed gebruiken. Hoe? Kijk op www.doneerjesporthek.nl voor meer informatie.

Meer weten over pleegzorg? Vraag een informatiepakket aan of bezoek vrijblijvend een informatieavond. De eerstvolgende zijn op:

  • 12 november – bij de Bibliotheek Geldrop, Heuvel 94 in Geldrop
  • 19 november – bij Combinatie Jeugdzorg, Nuenenseweg 4 in Eindhoven

Een informatiepakket aanvragen of aanmelden voor een informatieavond kan via triangel@combinatiejeugdzorg.nl