Weesfietsen opruimactie

Dit artikel is gearchiveerd op 30-04-2018.
logo Sonny en Bonny, dubbel op slot

Onze buitendienst constateert dat er verschillende weesfietsen in Son en Breugel staan. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Deze fietsen ontsieren het straatbeeld en houden stallingsplekken bezet.

Vanaf maandag 5 maart a.s. zal de gemeente stickers plaatsen op fietsen waarvan vermoed wordt dat het een weesfiets is. Op de sticker wordt aangegeven voor wanneer de fiets weggehaald moet worden. Zit er een sticker op uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal de sticker dan van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd.

Staat de fiets er nog na de datum die aangegeven staat op de sticker, dan zal de buitendienst de fiets verwijderen. De gemeente zal de fietsen 3 maanden bewaren. De fietsen kunnen worden opgehaald bij de gemeentewerf, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs en de fietssleutel. Hiervoor dient vooraf contact opgenomen te worden met de gemeente via: 0499 491 491. Na de 3 maanden kan de gemeente de fietsen verkopen/vernietigen.