Werken met de e-overheid?

Dit artikel is gearchiveerd op 16-06-2017.

De bibliotheek helpt met een korte training

Inwoners en bedrijven moeten hun zaken met de overheid steeds vaker digitaal kunnen afhandelen. Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken of zelfs een verhuizing doorgeven, kan bijna alleen nog met de computer. De overheid wil hiermee kosten besparen en haar inwoners laten wennen aan het zelfstandig omgaan met de e-overheid.

Maar niet iedereen kan dat meteen!

Daarom start Bibliotheek Dommeldal, in samenwerking met docenten van SonenBreugelVerbindt en met aanbeveling van de Gemeente Son en Breugel met een serie cursusochtenden.

De (geduldige) docenten van SonenBreugelVerbindt leggen u achter de computer uit hoe u bij landelijke loketten gegevens zoekt, dingen aanvraagt of zaken instuurt. U leert zo in 5 ochtenden om bijvoorbeeld zelf uw persoonsgegevens te bekijken, uw DigiD te gebruiken, of om een toeslag aan te vragen. De eerste drie trainingsochtenden gaan over het werken met de loketten van de landelijke overheid. In de vierde cursusochtend werkt u met de digitale loketten van de gemeente Son en Breugel. En in de laatste cursusochtend bezoekt u het online platform van SonenBreugelVerbindt. Om te ontdekken welke belangrijke informatie over uw buurt, en dorpsgenoten daar te vinden is.

Deelnemen is niet duur, slechts € 30,- voor 5 lessen. Inclusief een handige uitleg op papier, om thuis te oefenen en te gebruiken. En u krijgt er ook een kopje koffie/thee bij.

De deelnemers moeten wel al vaardig zijn op de computer, dus weten hoe muis en toetsenbord werken. U oefent met uw eigen (persoonlijke) gegevens, maar binnen een beveiligde omgeving. Neem ook een identiteitsbewijs mee, want u hebt soms uw Burger Service nummer nodig. U brengt uw eigen laptop mee. Of (op uw verzoek) zet de Bibliotheek een laptop voor u klaar.

Op tijd aanmelden is meedoen

De trainingsochtenden in de Bibliotheek in Son en Breugel zijn op 11 en 18 mei en 1, 8 en 15 juni. Per cursusronde is plaats voor ongeveer 7 deelnemers. Na afloop ontvangt u een certificaat. Aanmelden (alleen voor 5 trainingen) kan via:

• het platform SonenBreugelverbindt.nl;
  • met het inschrijfformulier dat u afhaalt en weer inlevert in de bibliotheek;
  • telefonisch 0499 473033 (na 11.00 uur).

Na aanmelding ontvangt u snel bericht wanneer u kunt starten. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding.

Attendeer een vriend

Weet u zelf al genoeg over het zoeken en vinden bij de digitale loketten? Vertelt u dan over deze trainingen aan iemand anders voor wie het belangrijk kan zijn.