Zonnepanelen, gewoon doen!

Dit artikel is gearchiveerd op 04-03-2018.
Logo van De Groene Zone

Op vrijdag 2 maart 2018 is De Groene Zone officieel van start gegaan. De Groen Zone heeft als doel om in twee jaar tijd 7000 koopwoningen in twaalf regiogemeenten te voorzien van zonnepanelen, waarvan ruim 500 in Son en Breugel.

In onze duurzaamheidscampagne “Wat we doen is groen” hebben we aangekondigd dat de gemeente met een eigen zonnepanelenaanbod komt. Het is De Groene Zone geworden.
We kunnen tot 500 huiseigenaren in Son en Breugel - binnen de voorwaarden van het project De Groene Zone - geheel ontzorgen en de aanschaf van de zonnepanelen vóórfinancieren. De Groene Zone maakt instappen erg gemakkelijk. Direct nadat de zonnepanelen geplaatst zijn, wekt u meteen zonenergie op en bespaart u onmiddellijk op hun elektriciteitsrekening. Met De Groene Zone gaan huiseigenaren een overeenkomst aan met hun eigen gemeente, die de panelen voorfinanciert. In maximaal 15 jaar lost u deze financiering met maandelijkse termijnen af. Daardoor wordt zonenergie ook voor huiseigenaren met een smalle beurs toegankelijk.

Belangstellenden vinden de informatie op de projectwebsite www.degroenezone.nl  en kunnen zich daar ook aanmelden voor de aanschaf van zonnepanelen.

De kracht van samenwerking

Klanten krijgen één aanspreekpunt bij De Groene Zone die alles regelt. Achter de schermen werken de gemeente(n), de serviceprovider en het administratiekantoor samen zodat De Groene Zone een kant-en-klaar product aflevert. De gemeente draagt verantwoordelijkheid voor de vóórfinanciering van de panelen, terwijl de provider zorgt voor de voorlichting, het leggen en aansluiten van de panelen, het onderhoud en service bij defecten. Het centrale administratiekantoor is aanspreekpunt voor de gebruikers, vanuit dit punt wordt alle administratie centraal afgehandeld.

In de periode 14 t/m 30 mei worden er in de regio 10 informatiebijeenkomsten gehouden. Op 30 mei a.s. is er een informatieavond in Son en Breugel. Hebt u belangstelling, dan kunt u zich al voor de avond aanmelden bij de gemeente met een e-mailtje naar duurzaam@sonenbreugel.nl.