Duurzaamheidsprijs 2018

natuurlijk carpoolen wij

Hallo, wij zijn Sonny en Bonny.

Je kent ons vast van de fietscampagne Dubbel op Slot, daar kom je mee thuis.

We hebben weer iets nieuws. Wij gaan ook voor duurzaam. Zuinig omgaan met energie en onze natuur en zo. Heb jij ideeën hoe wij tweeën duurzamer kunnen worden?

Ja?

Het beste idee wint één van de Duurzaamheidsprijzen 2018. Doe mee! Er is een duurzaamheidsprijs voor kinderen én een voor volwassenen. Je ouders, je school, vereniging of vriendenclubje kunnen dus ook meedoen.

Wat zijn de duurzaamheidsprijzen?

De duurzaamheidsprijzen worden uitgereikt aan mensen of groepen mensen die een duurzaam idee hebben of een duurzaam project hebben uitgevoerd. Dit jaar gaat het vooral over duurzaam verkeer en vervoer. De Frans Zaal bokaal is bedoeld voor volwassenen en De Jeugd in het Groen prijs is bedoeld voor kinderen t/m 18 jaar.

Wat moet ik daarvoor doen?

Je hebt een plan over duurzaam vervoer uitgevoerd of hebt een idee over duurzaam vervoer! Help hiermee jezelf, ons en anderen op de weg naar een duurzaam leven. En heb je misschien ook nog ideeën over energiebesparing of –opwekking, planten/voedsel, afval of de leefomgeving van dieren? Dan kun je die ideeën natuurlijk ook aanmelden.

De overige voorwaarden kun je downloaden. Hieraan moet je aan voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs.

Hoe kan ik deelnemen?

Je kunt je inzending aanmelden tot uiterlijk 1 oktober 2018. Foto’s en filmpjes zijn van harte welkom!

Wat kan ik winnen?

Voor volwassenen worden een overdraagbaar geldbedrag van €1500,-- en de Frans Zaal bokaal uitgereikt. Het geldbedrag wordt doorgegeven aan een ander duurzaam initiatief in het dorp. Zo helpen we elkaar duurzaam te zijn!

Voor jeugd worden een geldbedrag van €250,-- en de Jeugd in het Groen prijs uitgereikt. Het geldbedrag wordt aan een duurzame activiteit besteed.

Wat gebeurt er met mijn inzending?

Voor het bepalen van de winnaar is een jury ingesteld. Deze jury bestaat uit: de burgemeester, afgevaardigde van IVN, afgevaardigde van OVE, twee jeugdgemeenteraadsleden en afgevaardigde van jongerenraad. De jury let vooral op de maatschappelijke bijdrage, effect op bovenstaande thema’s en originaliteit.

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2018, worden de Frans Zaalbokaal en Jeugd in het Groen-prijs uitgereikt.