Duurzaamheidsprijs 2019

Wij willen graag naar een klimaatneutrale gemeenschap zonder CO2-uitstoot. Dit kunnen wij zonder de hulp van inwoners en organisaties niet bereiken. Daarom reiken wij een prijs uit aan het meest duurzame initiatief van Son en Breugel. Heb jij een duurzaam idee? Lees dan snel verder!

Wat is de duurzaamheidsprijs?

De duurzaamheidsprijs reiken we uit aan mensen of groepen mensen die een duurzaam project hebben uitgevoerd. De prijs voor volwassenen heet ‘De Frans Zaal bokaal’ en de prijs voor de kinderen heet ‘De Jeugd in het Groen’.

Wat moet ik daarvoor doen?

Het belangrijkste is dat je een innovatief en duurzaam idee hebt uitgevoerd, waarmee je jezelf en mensen om je helpt een stap te zetten in de richting van een duurzaam leven. De overige voorwaarden kun je downloaden. Hieraan moet je aan voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs.

Hoe kan ik deelnemen?

Je kunt je inzending vóór maandag 11 november 2019 mailen naar duurzaam@sonenbreugel.nl. Foto’s en filmpjes zijn van harte welkom! Vermeld ook alvast waar je het prijzengeld aan zou willen besteden.

Wat gebeurt er met mijn inzending?

Voor het bepalen van de winnaar is een jury samengesteld. Deze jury bestaat uit: de burgemeester, een afgevaardigde van IVN, een afgevaardigde van OVE en twee leden van de jeugdgemeenteraad. De jury zal vooral letten op de maatschappelijke bijdrage, de bijdrage aan de vijf thema’s en op originaliteit.

Wat kan ik winnen?

Voor de duurzaamheidsprijs voor volwassenen reiken we een geldbedrag van € 1500 en een bokaal uit. Sinds dit jaar is het bedrag vrij besteedbaar aan een duurzaamheidsthema. We horen graag wel van te voren waaraan je het geld wilt besteden.

Een andere opzet in 2019

Dit jaar hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd:
De Jeugd in het Groen prijs is onderdeel van de Dag van de Duurzaamheid voor de scholen. We reiken deze daarom pas uit bij de nieuwe editie in 2020.
De geldbedragen zijn vrij besteedbaar aan een duurzaamheidsdoel naar keuze.

Zo maken we het voor de prijswinnaars en betrokken maatschappelijke partijen nog leuker om de prijs te winnen en zetten we gezamenlijk elke keer een stap vooruit.