Laadpalen voor elektrisch rijden

Het aantal elektrische auto´s in Nederland stijgt snel en dat vraagt om een uitbreiding van de laadinfrastructuur in Nederland. Elektrisch rijden is milieuvriendelijker dan rijden op benzine of diesel. Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen en roetdeeltjes uit en maken ook minder geluid. Daarom plaatst de combinatie Nuon - Heijmans 2500 nieuwe laadpunten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. De deelnemende gemeenten, waaronder Son en Breugel, faciliteren de plaatsing van de laadpalen door hier speciale parkeerplaatsen voor aan te wijzen. De stroom voor laden van uw elektrische auto via deze laadpalen is voor 100% afkomstig uit windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland. Zodoende rijdt u ook volledig energieneutraal. Door elektrisch te rijden draagt u dus bij aan een schonere en stillere omgeving.

Hoe kunt u een laadpaal aanvragen?

Als u een elektrische auto hebt en geen eigen terrein voor een laadpunt, dan kunt u een verzoek voor een nieuw openbaar laadpunt rechtstreeks indienen bij Nuon (dus niet de gemeente). Om de laadpalen te kunnen gebruiken hebt u ook een laadpas nodig. De laadpas van Nuon is gratis aan te vragen en werkt op alle laadpunten. Op de laadpunten van Nuon-Heijmans in Noord-Brabant en Limburg laadt u met deze laadpas voor € 0,22 per kilowattuur.

Laadpaal voor elektrische auto's op de Doctor BerlagelaanWaar staan de laadpalen in Son en Breugel?

Momenteel staan er 21 laadpalen in Son en Breugel waarvan 3 stuks met een publieke functie. De overige laadpalen zijn van particulieren of bedrijven en bevinden zich hoofdzakelijk op bedrijventerrein Ekkersrijt. Het complete overzicht van laadpalen vindt u op de website van de ANWB.

Zie ook: