Zonnepanelen

Voor(oor)delen over zonnepanelen en aanschaffen via De Groene Zone

Zonnepanelen zonder voorfinanciering? In Son en Breugel zijn er diverse mogelijkheden:

  1. De Groene Zone het zonnepanelenaanbod van de  gemeente voor huiseigenaren. Info en aanmelden op www.degroenezone.nl. De presentatie van de informatieavond op 4 december 2019 vindt u onderaan deze pagina.
     
  2. Energiecorporatie SonEnergie kan u informeren en adviseren over particuliere aanbieders.
     
  3. Huurders kunnen terecht bij Woonstichting 'thuis en Woonbedrijf


Breng meer zon in uw huis

Op daken van zowel koop- als huurhuizen zien we steeds meer zonnepanelen verschijnen. Ook in ons dorp. Deze vorm van energieomzetting is duurzaam omdat bij de productie van elektriciteit geen schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast hebben deze huishoudens een besparing op de energiekosten.

Stroom uw huishouden

Zonnepanelen, ook wel pv panelen genoemd, zetten (zon)licht om in elektriciteit en leveren gelijkstroom. Om de gelijkstroom thuis om te zetten naar wisselstroom van 220 volt wordt een omvormer gebruikt, ook wel inverter genoemd. Deze stopt de stroom in uw eigen elektriciteitsnet waardoor apparaten in uw huis deze stroom direct kunnen gebruiken. Wekt u op een gegeven moment meer zonnestroom op dan u verbruikt, dan gaat de rest terug naar uw energieleverancier. Voor dit terugleveren wordt u betaald (salderen).

Wilt u weten of uw huis geschikt is voor zonnepanelen, kijk dan eens voor meer achtergrond informatie op milieucentraal of zonatlas.