Verkiezingen 2017

Op woensdag 15 maart 2017 is de verkiezing voor de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer vormt samen met de Eerste Kamer het Nederlandse parlement (in de Grondwet Staten-Generaal genoemd). De Tweede Kamer bestaat uit 150 leden. De belangrijkste taken van de Tweede Kamer zijn: het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten. Na de Tweede Kamerverkiezingen onderhandelen politieke partijen om een coalitie te vormen die de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer heeft.

Registratie als kiezer

Bij de afdeling Dienstverlening Publiek kunt u opvragen of u als kiezer (goed) geregistreerd staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u schriftelijk om een herziening hiervan vragen.

Deelname verkiezingen

De Kieswet stelt iedere werknemer in de gelegenheid aan de verkiezingen deel te nemen. De werkgever dient u hiervoor vrij te geven mocht u niet binnen werkuren kunnen stemmen. U mag hiervoor maximaal twee uur afwezig zijn. Een werkgever die hieraan niet meewerkt kan hiervoor een geldboete of hechtenis krijgen.

Voor vragen over de verkiezingen kunt u contact opnemen met de afdeling Dienstverlening Publiek, telefoonnummer 0499 491 491.

Zie ook:

Uitslag verkiezingen