Woningbouwlocaties

Woningbouwlocaties in beeld

Son en Breugel is aantrekkelijk om in te wonen. Het aantal inwoners groeit nog steeds. In de gemeente bouwen en ontwikkelen we woningen in kwalitatief hoogwaardige en groene woonomgevingen.

Bouwlocaties 

De enige uitbreidingslocatie in onze gemeente is de nieuwbouwwijk Sonniuspark, waar ongeveer 700 woningen worden gebouwd. Sonniuspark is in 2018 voor ongeveer 80% gerealiseerd. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen, op de zogeheten inbreidingslocaties, andere woningbouwprojecten gerealiseerd of in aanbouw. Nieuwe woningen vervangen oude panden en lege ruimten. We werken aan een evenwichtige mix van huur- en koopwoningen en naar mogelijkheden om ook voor de verschillende portemonnees en speciale doelgroepen te bouwen.

Drie nieuwbouwlocaties

Vanaf eind september start de verkoop van woningen op drie locaties in Breugel en in Son. Deze projecten kunnen nu starten met de verkoop. De drie woningbouwprojecten  zijn: “Klein Stokland” (Planetenlaan/Piet Heinlaan/Jupiterstraat), “De Nieuwe Vloed”  (De Bontstraat, Nieuwstraat/Kanaaldijk Noord en Kanaaldijk Noord) en “Verde Vido” (Molenstraat).

Variatie

Het betreft een gevarieerd aanbod van koopwoningen in diverse prijssegmenten en qua type woningen. Door de variatie kunnen verschillende belangstellenden met verschillende woonwensen voor de nieuwe woningen in aanmerking komen. Met een primeur voor Son en Breugel met twee gasloze en energie neutrale woningprojecten.

Duurzaamheidsnorm

 De gemeente Son en Breugel loopt met twee projecten voorop op de landelijke wetgeving. De koopwoningen in “Klein Stokland “en in ”De nieuwe Vloed” zijn compleet gasloos en voorzien van een warmtepomp. De woningen in “Verde Vido” worden nog wel aangesloten op het gasnet. Deze woningen krijgen standaard zonnepanelen, en voldoen aan de actuele strengere wettelijke energieprestatienorm. De woningen kunnen na verkoop op individuele wens verder worden verduurzaamd .

Meer informatie

In de themapagina “Woningbouwlocaties in beeld” van 26 september 2018 vindt u meer informatie over deze drie nieuwbouwplannen. In de presentatie (februari 2018) vindt u meer informatie en beelden van ontwikkelingslocaties in Son en Breugel.

Via deze link kunt u naar een overzicht van de  project- of verkoopwebsites

Ook zij er themapagina's nieuwbouw verschenen: