Dommelhuis

Het Dommelhuis in de voormalige St Petrusbandenkerk wordt het paradepaardje van het centrum van Son en Breugel.

In 2020 is de architect- en bouwcombinatie met de toekomstige gebruikers aan de slag gegaan om samen de gewenste centrumfuncties als bibliotheek, theater, muziek, radiostudio en het CMD in samenhang met elkaar in de voormalige kerk onder te brengen.

In januari 2021 start Bouwbedrijf Stam en De Koning met de (ver)bouwwerkzaamheden aan en rond de voormalige kerk. Het bouwterrein wordt begin januari 2021 ingericht. De tijdelijke parkeervoorziening naast de kerk, gelegen aan de Nieuwstraat, wordt deels als bouwterrein voor deze werkzaamheden gebruikt. Het terrein wordt gebruikt voor opslag van materiaal, keten, kranen en laden en lossen. Meer informatie over de werkzaamheden en de verkeersmaatregelen.

De bouwwerkzaamheden aan de voormalige kerk gaan in totaal ongeveer 16 maanden duren.

Artist impression van het nieuwe dorpshuis in de kerk

 

Ontmoeten

Het centrum van de kern Son is het verbindende hart waar dorpsgenoten graag komen om elkaar te ontmoeten. Om boodschappen te doen, of naar de markt, de bibliotheek, het theater of hun vereniging te gaan. Of om evenementen en de horeca te bezoeken. Het centrum van Son is het levendige hart van onze gemeente. Om het centrum ook in de toekomst hartverwarmend te houden, krijgen sommige centrumfuncties een nieuw jasje of zelfs een nieuwe plek.

 

 

 

Gemeentehuis

De nieuwbouw van het gemeentehuis op het Raadhuisplein hoort ook bij het centrumplan Son. De eerste fase van de nieuwbouw is in maart 2019 in gebruik genomen. De verbouwing van het bestaande monumentale bestuurscentrum vindt nu plaats en begin 2021 zal het gemeentehuis weer als geheel, inclusief raadszaal, in gebruik zijn. 

Overzichtfoto van de verbouwing in de hal van het gemeentehuis

 

Restauratiewerken

In het voorjaar van 2020 is een vleermuistoren in Vroonhoven gebouwd en najaar van 2020 is de restauratie van de Rijksmonumenten Kerktoren en het Raadhuisje gestart.

Het raadhuisje in de steigers tijdens de werkzaamheden