Son en Breugel heeft drie Junior Cyber Agents gehuldigd! Tatum Doorenspleet, Joel de Rijke en Joas de Rijke haalden de meeste punten met het spel HackShield, een game waarmee kinderen alles leren over veilig internetten en hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Op 14 november werden de trotse drie in de politieauto naar het gemeentehuis gebracht, waar burgemeester Otters-Bruijnen hen huldigde.

Cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Ook in Son en Breugel. Steeds meer mensen worden slachtoffer van online oplichtingspraktijken. Criminelen proberen op slinkse wijze via telefoons of computers binnen te komen en mensen geld af te pakken. Of soms laten ze een virus achter op je computer. Met HackShield leren kinderen de gevaren snel te herkennen en kunnen zij hun ouders, opa’s en oma’s en vrienden waarschuwen.

Het spel

De afgelopen periode speelden 239 kinderen uit Son en Breugel het spel. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar die het spel nog niet gespeeld hebben, kunnen nog gewoon meedoen. Zie www.joinhackshield.nl(externe link).