Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 eenmalig een energietoeslag. Deze energietoeslag was € 200,-, maar is verhoogd naar een bedrag van ongeveer € 800,-. Het kabinet heeft dit besloten vanwege de stijgende energieprijzen. De toeslag wordt door ons als gemeente uitbetaald. De toeslag wordt naar verwachting in mei of juni 2022 betaald. Wij zijn voor de betaling afhankelijk van de Rijksoverheid.  

Wanneer kom je in aanmerking voor de toeslag?


De eenmalige energietoeslag is voor inwoners met een minimuminkomen. Het maakt niet uit of u een vast of flexibel contract bij uw energieleverancier heeft.

Hoe kan ik de energietoeslag aanvragen?


Ontvangt u een uitkering? Dan zorgt de gemeente ervoor dat u deze toeslag automatisch ontvangt. Ontvangt u geen uitkering, maar heeft u een inkomen onder, op of net boven het sociaal minimum? Dan kunt u de toeslag binnenkort bij ons aanvragen. Op dit moment is dit nog niet mogelijk. We zijn bezig om dit voor te bereiden. We adviseren u om de website van de gemeente in de gaten te houden voor de laatste ontwikkelingen.

Heeft u betalingsproblemen?


Heeft u problemen met de betaling van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier om een betalingsregeling te treffen.

Heeft u hulp nodig bij het regelen van een betalingsregeling, dan kunt u contact opnemen met het CMD (Centrum voor Maatschappelijk Deelname) via (040) 283 16 75.

Heeft u nu al problemen met het betalen van de energierekening, dan is het ook mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen via de inlog (rechtsboven) op onze website www.sonenbreugel.nl