Vanaf vorig jaar zomer tot en met 31 oktober 2021 organiseerden wij samen met intermediar Winst uit je woning verschillende advies- en inkoopacties.
801 bewoners hebben meegedaan aan deze acties en samen hebben zij 1.555 duurzame maatregelen aangevraagd!

Mocht u zich niet hebben ingeschreven voor deze inkoopactie, dan kunt u 
hier alsnog inschrijven voor de landelijke inkoopactie voor zonnepanelen.

We willen alle bewoners bedanken voor hun investering in duurzame maatregelen! U bespaart fors op de energierekening, maar draagt daarmee ook uw steentje bij aan een beter milieu.

Veelgestelde vragen

Waarom start de gemeente dit initiatief?

Als gemeente willen we onze inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. Met Winst uit je Woning kunnen bewoners van koopwoningen in Son en Breugel een op maat gemaakt advies en offertes krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning. De campagne is onderdeel van onze lopende campagne: “Wat we doen is Groen!”, waarmee we mensen binnen de gemeente enthousiasmeren voor duurzame maatregelen. 

Waarom een grootschalige inkoopactie?

Door groot in te kopen worden de prijzen lager en worden inwoners ontzorgd. 

Waarom is de inkoopactie alleen voor koopwoningen?

Eigenaren van woningen mogen zelf (duurzame) keuzes maken voor hun woning. Bij huurwoningen kan dat niet. Daar is toestemming nodig van de eigenaar. Dat duurt wellicht langer en deze inkoopactie heeft een korte termijn.

Ben ik iets verplicht als ik me aanmeld?

Nee.

Na uw aanmelding bekijkt Winst uit je woning samen met u welke besparende kansen er zijn in uw woning. Voor een energieadvies betaalt u wel een klein bedrag (€29,-). U ontvang daarna een offerte op maat. Het staat u vrij om vergelijkbare offertes op te vragen bij andere aanbieders. Pas als u akkoord gaat op een offerte gaat u een verplichting aan.

Wie betaalt deze actie?

De gemeente betaalt Winst uit je Woning niet voor het uitvoeren van de inkoopactie. De gemeente draagt wel de kosten van de bewonersbrieven en de bezorging hiervan. Winst uit je Woning financiert zichzelf door goede prijsafspraken te maken met de uitvoerders.

Is persoonlijk advies wel mogelijk in coronatijd?

Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven kunnen veilig doorwerken de komende periode. De adviseurs en uitvoerders houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

 

Buitenwerk

Een adviseur is voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en in de kruipruimte (voor de vloer). Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie vindt vrijwel volledig plaats vanaf de buitenkant van de woning. De adviseurs richten zich voornamelijk op de technische opnames en vermijden het contact met inwoners. Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte van uw woning. De uitvoerder komt slechts minimaal in uw woning. Overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook over enkele maanden worden ingepland.

 

Informatievideo online beschikbaar

Na aanmelding voor de gezamenlijke inkoopactie ontvangen geïnteresseerden toegang tot een online informatievideo. In deze video geven experts toelichting op de actie. De video bevat de antwoorden op de meest gestelde vragen.