Steeds meer woningeigenaren nemen energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen. Vooral nu de energieprijzen zo zijn gestegen, is het verlagen van de energierekening een verstandige zet. Gemeente Son en Breugel helpt u, in het kader van Wat we doen is Groen!, graag bij het verduurzamen van uw woning. 

Alle woningeigenaren kregen rond 10 oktober een brief op de mat met een uitnodiging voor een grootschalig advies- en inkoopactie. Tot en met 17 december kunnen woningeigenaren zich vrijblijvend inschrijven voor grote energiebesparende maatregelen, zoals: zonnepanelen, isolatie en een (hybride) warmtepomp. De aangeboden maatregelen zijn afhankelijk van het bouwjaar van de woning.

Veelgestelde vragen

Waarom start de gemeente dit initiatief?

Als gemeente willen we onze inwoners helpen met het verduurzamen van hun woning. Vooral nu de energieprijzen zo zijn gestegen, is het verlagen van de energierekening een slimme zet. Via Winst uit je Woning kunnen woningeigenaren in Son en Breugel een op maat gemaakt advies en offertes krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning. De campagne is onderdeel van onze lopende campagne: “Wat we doen is Groen!”, waarmee we mensen binnen de gemeente enthousiasmeren voor duurzame maatregelen. 

Waarom een grootschalige inkoopactie?

Door groot in te kopen zijn de prijzen scherper en worden aanbieders van te voren gefilterd. Het aanbod is hierdoor betrouwbaar en hiermee wordt de inwoner ontzorgt.

Waarom is de inkoopactie alleen voor koopwoningen?

Eigenaren van woningen mogen zelf (duurzame) keuzes maken voor hun woning. Bij huurwoningen kan dat niet, daar is toestemming van de verhuurder nodig.  Dit duurt vaak langer, deze inkoopactie heeft een korte termijn. Daarnaast zijn Woonstichting ‘thuis en Woonbedrijf al zelf druk bezig met het verduurzamen van de huurwoningen in Son en Breugel. 

Ben ik iets verplicht als ik me aanmeld?

Nee.

U kunt zich voor 17 december vrijblijvend inschrijven. Winst uit je Woning controleert uw aanmelding. U ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat. Als u isolatiemaatregelen wilt, krijgt u een onafhankelijke controle aan huis. Hiervoor betaalt u een klein bedrag van €29,- Het staat u vrij om vergelijkbare offertes op te vragen bij andere aanbieders. Pas als u akkoord gaat met de offerte(s) gaat u een verplichting aan.

Wie betaalt deze actie?

De gemeente betaalt Winst uit je woning niet voor het uitvoeren van de inkoopactie. De gemeente draagt wel de kosten van de bewonersbrieven en de bezorging hiervan. Winst uit je woning financiert zichzelf door goede prijsafspraken te maken met de uitvoerders.

Kan ik meer informatie krijgen over de inkoopactie en de maatregelen?

Op 24 oktober om 19:30 uur organiseert Winst uit je Woning een online informatieavond. Alle informatie over de inkoopactie, energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen worden gedeeld tijdens de digitale Webinar. Aanmelden kan via www.winstuitjewoning.nl/son-en-breugel(externe link).