Ondernemen op Ekkersrijt

Bedrijvenpark Ekkersrijt is 260 ha groot en kent een grote diversiteit. Het terrein ligt tussen de A50 en het Wilhelminakanaal en heeft daarmee een goede ontsluiting zowel over water als over de weg. Markante onderdelen van Ekkersrijt zijn het Science Park en het Meubelplein Ekkersrijt. Op Ekkersrijt zijn ruim 300 bedrijven gevestigd die werkgelegenheid bieden aan  ruim 9000 werknemers.

De ontwikkeling van Ekkersrijt is gericht op een grote variëteit aan bedrijvigheid en een kwalitatief hoogwaardig aanbod. Het gebied kent een grote dynamiek.  De gemeente Son en Breugel hecht een groot belang aan duurzaamheid en efficiënt ruimtegebruik.

Ekkersrijt biedt een mix van o.a. hoogwaardige technologie, transport en distributie, bedrijfsverzamelgebouwen, horeca, kantoren, (kleinschalig) gemengd en een meubelplein op één terrein. Ekkersrijt bestaat uit deelgebieden met elk een eigen karakter.

 1. Sciencepark
  Dit gebied kent en concentratie van kennisintensieve bedrijven in o.a. hightech en media in een parkachtige omgeving.
 2. Westelijke zone ten zuiden van het Wilhelminakanaal
  Hier zijn diverse logistieke bedrijven en een aantal (kleinere) bedrijven en kantoren gevestigd, met aan de westgrens de visplas.
 3. De meubelboulevard
  Een zone met zeer uitgebreid en aantrekkelijk aanbod binnen het Home & Living thema. De grootste concentratie meubelzaken van Brabant.
 4. Oostelijke zone langs de A50
  Dit gebied heeft een grote diversiteit aan bedrijven, hier zijn diverse mogelijkheden voor (her)ontwikkeling.
 5. Het meest oostelijke deel van Ekkersrijt
  Dit deel heeft van oudsher een meer lokale functie en is kleinschaliger van opzet met enkele grote logistieke ondernemingen.