Concert orgel en hoorn Willem Hörmann en Sep Otten

Dit artikel is gearchiveerd op 01-10-2019.

Organist Willem Hörmann en hoornist Sep Otten zullen op 15 september om 16.00 een gevarieerd concert verzorgen in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Naast klassieke muziek van Bach, Vivaldi, Messiaen, Dukas, Karg-Elert en Léfébure-Wely bevat het programma ook een parafrase over 2 liedjes van Herman van Veen. De orgelmuziek zal uitgevoerd worden op het historische Vollebregtorgel uit 1854, dat door kenners geroemd wordt om zijn warme klank.

Willem Hörmann ('s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de Sint Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch; daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacramentskerk te Middelrode, de Abdij te Heeswijk en de SOW-Gemeente te Berlicum. Hij concerteerde o.a. in de VS, Israel, Canada, Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg. Dit jaar speelt hij o.a. in St Pauls' Cathedral in Londen, en in Nederland en België. Op zijn repertoire staan werken van Bach, Widor, Dupré, Vierne,  Messiaen, Franck, Liszt, Sweelinck, eigen werken en improvisaties. Hij zette zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, de Stichting Orgelkring “Hendrik Niehoff”, de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch, de Vrienden van het Smits-orgel Sint Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint Cathrien te ‘s-Hertogenbosch. 

Sep Otten (Goes 1986) studeerde hoofdvak Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen. Sinds 2014 is hij hoornist bij het Zeeuws Orkest waar hij o.a. met Karin Bloemen, Bløf en Yentl en de Boer speelde. Als freelance hoornist en hoorndocent is hij werkzaam op verschillende plekken in Nederland en geeft hij muzieklessen op verschillende scholen in de Meierijstad. In december stonden zijn leerlingen in de Brabanthallen omdat zij mochten optreden voor koningin Máxima tijdens het MuziekGala 2018.

Het concert begint om 16.00 en de toegang is gratis.

Locatie: Sint-Genovevakerk Breugel
Startdatum van het evenement 15-09-2019
Starttijd: 16:00
Einddatum van het evenement 15-09-2019
Eindtijd: 17:00