In de gemeente Son en Breugel is onlangs een nieuw project gestart,  “Ontspannen met de virtual reality (VR)-bril”. Dit hoort bij de beweging “De Stap naar Gezonder”.  De VR-bril is een ontspanningstool dat gebruikt kan worden bij verschillende klachten zoals: stress, burn-out, angst, piekeren, onrust of somberheid. Door de VR-bril op te zetten stapt u in een andere wereld en ervaart u een heerlijke rust. Het helpt te ontspannen en daarmee eventuele klachten te verminderen. U kunt kiezen uit veel verschillende beelden, zoals: zwemmen met dolfijnen, het strand of zelfs met husky’s door de sneeuw.

Bent u nieuwsgierig en zou u de bril eens willen proberen?U kunt een afspraak maken door te mailen naar: vrsonenbreugel@gmail.com. De afspraak duurt een half uur en vindt plaats in een rustige ruimte op een locatie in Son en Breugel (SonSport of Dommelhuis) en is gratis.

Het project wordt gefinancierd door Stichting Slimmer Leven in het kader van ‘De Stap naar Gezonder’, (voorheen GROZzerdammen). De overige betrokken partijen zijn het Digidoktersteam van SonenBreugelVerbindt en MC De Linden.

DE STAP naar Gezonder

Dit initiatief maakt onderdeel uit van DE STAP naar Gezonder. DE STAP naar Gezonder (voorheen GROZzerdam) is een beweging met als doel om de zorg “om te keren”. Dit betekent dat we gaan denken in termen van “gezondheid” i.p.v. “ziekte” en daarmee preventief werken aan gezondheid (De stap (destapnaargezonder.nl)(externe link). Verschillende bewonersverenigingen uit Son en Breugel, zoals SonenBreugelVerbindt, werkgroep Kom Erbij, het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform, de Seniorenraad en de Adviesraad Sociaal Domein, zetten zich samen met de gemeente, het sociaal domein (LEV-groep), de GGzE en de huisartsenpraktijken in voor een nog gezonder Son en Breugel met gezondere inwoners. Daarbij ligt de focus op de inwoners die dat het hardst nodig hebben.

Wilt u ook meedenken?

We willen bewonersinitiatieven die bijdragen aan een betere gezondheid ondersteunen met kennis en een kleine subsidie.

Wilt u bijvoorbeeld een wekelijks wandelgroepje starten of gezonde maaltijden koken met of voor bewoners uit uw buurt? Er is van alles mogelijk. Kunt u nog een extra duwtje gebruiken of zoekt u anderen die met u aan een idee willen werken? Laat het ons weten: neem contact op met projectleiders Joyce de Visser (jdvisser@mcdelinden.nl) of Julia Hiddink (j.hiddink@ggdbzo.nl).