Vanaf vandaag kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar een nieuw en belangrijk online spel spelen: HackShield. Deze educatieve game leidt hen op tot echte Junior Cyber Agents. De kinderen leren met het spel alles over veilig internetten. En ze leren hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen.

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Ook in Son en Breugel. Steeds meer mensen worden slachtoffer van online oplichtingspraktijken. Criminelen proberen op slinkse wijze via telefoons of computers binnen te komen en mensen geld af te pakken. Of soms laten ze een virus achter op je computer. Met HackShield leren kinderen de gevaren snel te herkennen en kunnen zij hun ouders, opa’s en oma’s en vrienden waarschuwen.

Ook scholen werken mee

Vandaag kregen leerlingen van verschillende groepen van basisschool De Ruimte en basisschool De Stokland burgemeester Suzanne Otters-Bruijnen en digitaal wijkagent David op bezoek. David en de burgemeester vertelden hen over HackShield en riepen de kinderen op om de gemeente en de politie te helpen in de strijd tegen online criminelen.

De gemeente heeft alle andere basisscholen met een brief en informatiemateriaal gevraagd om bij ouders en kinderen aandacht te vragen voor dit educatieve project.

Huldiging

De drie kinderen die de meeste punten halen, worden op 14 november van dit jaar door de burgemeester officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent. En ze krijgen ook een mooi cadeau.

Aanmelden

Kinderen kunnen zich, uiteraard met toestemming van de ouders, aanmelden voor de game op www.joinhackshield.nl(externe link). Op die website staat ook meer informatie over het spel, de voorwaarden, doelstellingen en privacy.