We zijn een zeer groene gemeente. Zo zijn onze woonwijken voorzien van een grote hoeveelheid bomen die bijdragen aan de groene leefomgeving. Deze bomen zorgen soms ook voor schades aan de stoepen, parkeervakken of wegen. Boomwortels drukken dan de bestrating van onderuit omhoog, waardoor er hoogteverschillen ontstaan. Dit kan leiden tot moeilijk begaanbare paden/wegen voor voetgangers, rolstoel en/of rollatorgebruikers. Er kan zelfs valgevaar ontstaan door de bestrating die omhoog steekt. Daarnaast zorgen kapotte rioolleidingen, verzwakte ondergronden of voertuigen ook voor schades aan de bestrating.

Herstraten

Zodra wij meldingen ontvangen van onze inwoners en onze wijkteams, gaan de stratenmakers van onze aannemer in heel de gemeente aan de gang met het herstraten van de verhardingen.
Herstraten betekent dat de omhoogstekende bestrating wordt weggehaald, de boomwortels die de bestrating omhoog drukken worden weggesneden en de bestrating daarna wordt teruggelegd. Kapotte tegels of klinkers vervangen we door nieuwe. Zo liggen de trottoirs, parkeervakken en wegen er weer goed bij. 

Wist u dat…

We in het afgelopen jaar zo’n 30.000 m2 klinkers hebben gelegd? En circa 14.000 m2 tegels? Deze materialen hebben we gebruikt voor ongeveer 17.000 m2 voet- en fietspaden, 14.000 m2 parkeervakken en inritten en 13.000 m2 straten.

En we gaan natuurlijk door

Op de kaartjes ziet u de locatie waar zij sinds de bouwvakantie van 2022 werkzaamheden hebben uitgevoerd aan de bestrating. We zijn sindsdien al in meer dan 60 straten, verspreid over heel Son en Breugel, bezig geweest! Op een groot aantal locaties worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd of staan binnenkort op de planning.

Kent u een locatie waar schade is aan het straatwerk? Meld dit dan via een melding openbare ruimte. U helpt ons hier enorm mee, want hoe sneller wij een schade in beeld hebben, des te sneller wij deze kunnen herstellen!

Sinds bouwvakantie 2022 uitgevoerd

Plattegrond van Son en Breugel met alle locaties waar straatwerk is uitgevoerd

Ingepland of in uitvoering

Plattegrond van Son en Breugel met de straten waar werk in uitvoering is of is ingepland