Wat is het?

Afvalcontainers (mini-containers) horen bij een adres. Als u verhuist, moet u de containers achterlaten. Op uw nieuwe adres staat een grijze en een groene container (140 liter of 240 liter container).

Ondergrondse containers

Bij een aantal hoogbouwlocaties en in de wijk 't Zand zijn ondergrondse containers geplaatst.

Tijdstip afvalinzameling

  • Uw container moet op de dag van de inzameling vóór 07.30 uur aan de weg staan.
  • U mag één dag van te voren (vanaf 22.00 uur) de container aan de straat zetten.

Altijd op de hoogte

Alle actuele ophaaldatums staan in de afvalkalender van Blink. Daarin vindt u ook alle informatie over de inzameling en alle verschillende soorten afvalstromen. De afvalkalander Blink app is te raadplegen met computer, smartphone en tablet. U kunt de Blink app gratis downloaden in de Google Play of App Store. Via de app krijgt u informatie over dagen waarop wij uw afval ophalen, een jaarkalender, een afvalwijzer, de optie om de dagen dat uw afval wordt opgehaald in uw agenda te zetten, informatie over de verschillende soorten afval en de locaties van containers.

Met de app kunt u herinneringen instellen zodat u nooit een ophaaldag mist. Krijgt u geen meldingen? Neem dan een kijkje onder het kopje 'Tips gebruik app'. Hier worden de veel gestelde vragen beantwoord.

Heeft u vragen over de afvalinzameling of over de app? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0800 - 0492 of stuur een e-mail naar Blink.

Wat moet ik doen?

Geen container bij uw huisadres

Vraag uw container aan via de Afvalbalie van Blink.

U kunt ook contact opnemen met Blink 0800 – 0492, of stuur een e-mail naar Blink.

Container niet leeg gemaakt

Via de afvalbalie op de website kunt u een melding maken dat de container niet geledigd is. Ga hiervoor naar ‘probleem of klacht melden’ en doorloop de stappen om de melding te voltooien. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice via 0800 – 0492 of stuur een e-mail naar Blink. ​Als uw container niet is geledigd kunt u dit uiterlijk de dag na inzameling vóór 12.00 uur melden. Het verzoek om het afval aangeboden te laten staan tot nader bericht. Wanneer een container te laat of niet volgens richtlijnen aangeboden wordt, zal Blink niet terug rijden.

Containers ruilen

Wilt u een kleinere of grotere container dan kunt u dit via de afvalbalie van Blink regelen.

De containers moeten schoon worden opgeleverd.

Container kapot of kwijt

Via de afvalbalie op de website kunt u een reparatie melden. Ga hiervoor naar ‘melding m.b.t container’ en doorloop de stappen om een reparatie te melden. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice via 0800 – 0492 of via e-mail.

PMD (Plasic Metaal en Drankkartons) container

De PMD-container is 240 liter en is geschikt voor de tussenopslag van PMD-zakken. De container mag niet aan de straat worden gezet. U kunt de container via de afvalbalie aanvragen.Afvalpas aanvragen

Via de afvalbalie op de website kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen. Ga naar de afvalbalie en dan naar ‘aanvragen afvalpas’. Volg de stappen om de aanvraag te voltooien. U ontvangt ter bevestiging van uw aanvraag een e-mail. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice via 0800 – 0492 of via e-mail.

Storing ondergrondse container

Storingen aan de ondergrondse afvalcontainer? Neem contact op met Blink 0800 – 0492 of na 17:00 uur e-mail.

Wij doen onze uiterste best om de storing binnen een werkdag op te lossen.

Denkt u ook aan uw medebewoners? Neem uw afval weer mee naar huis en plaats niets naast de containers.

Zwarte doppen deksel

Zwarte doppen aan de zijkant van de deksel zijn gratis af te halen bij de receptie van het gemeentehuis.

Klein Chemisch afval (KCA box)

Voor de inzameling van klein chemisch afval wordt een kca-box verstrekt. Hoe u dit kunt aanvragen kunt u lezen bij het product klein chemisch afval.

Wat kost het?

Omruilen grijze container: € 16,15

Omwisselen GFT-container: gratis 

Pas ondergrondse container: € 13,15

Aanvragen PMD-container: € 48,40