Wat is het?

Afvalkalender

Alle actuele ophaaldatums staan in de afvalkalender(externe link) van Blink. Daarin vindt u ook alle informatie over de inzameling en alle verschillende soorten afvalstromen.

De Afvalkalander Blink app

De Afvalkalander Blink app is te raadplegen met computer, smartphone en tablet. U kunt de Blink app gratis downloaden in de Google Play(externe link) of App Store(externe link). Via de app krijgt u informatie over dagen waarop wij uw afval ophalen, een jaarkalender, een afvalwijzer, de optie om de dagen dat uw afval wordt opgehaald in uw agenda te zetten, informatie over de verschillende soorten afval en de locaties van containers.

Met de app kunt u herinneringen instellen zodat u nooit een ophaaldag mist. Krijgt u geen meldingen? Neem dan een kijkje onder het kopje 'Tips gebruik app'. Hier worden de veel gestelde vragen beantwoord.

Heeft u vragen over de afvalinzameling of over de app? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0800 - 0492 of stuur een e-mail.

Wat moet ik doen?

Afval niet opgehaald

Is uw afval niet opgehaald? Meld dit voor 12:00 de volgende dag aan onze afvalinzamelaar Blink via 0800–0492 of stuur een email naar klantenservice@mijnblink.nl.

Let er op dat uw afval vóór 7.30 uur aan de weg staat. Het is niet toegestaan om het afval voor 22.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag aan de weg aan te bieden.

PMD plastic zakken, JA/Nee stickers en luierzakken

U kunt PMD-afval in de speciale plastic zakken inzamelen. Deze kunt u gratis ophalen bij de balies van supermarkten (m.u.v. Aldi) en bij de balie van het gemeentehuis. Iedere week worden de zakken vanaf 7.30 uur bij u opgehaald. Voor het ophangen van de PMD plastic zakken kunt u gratis een kroonring ophalen.

U kunt luierzakken en Ja/Nee-stickers ophalen in het Gemeentehuis tijdens openingstijden.

Textiel

U kunt textiel naar de textielcontainers brengen die opgesteld staan op het 17 Septemberplein, Van Gentlaan, Brabantlaan en op de Milieustraat

Meer informatie over het aanbieden van textiel vindt u in de Afvalkalender(externe link) Blink.

Stoma-, dialyse- en incontinentiemateriaal

Voor mensen die met stoma, dialyse of incontinentie te maken hebben, zijn er afwijkende spelregels. Kijk op de website(externe link) van Blink wat de mogelijkheden zijn.