Wanneer mag ik starten met bouwen?

Heeft u de vergunningscheck(externe link) gedaan? Heeft u geen vergunning nodig? Is het bouwwerk vergunningvrij? Dan mag u starten met bouwen. Dit wil niet zeggen dat uw bouwwerk niet aan regels hoeft te voldoen. Uw bouwwerk moet nog steeds voldoen aan de bouwtechnische voorschriften. Deze voorschriften vindt u in het Besluit bouwwerken leefomgeving (hoofdstukken 3 t/m 7)(externe link) 

Heeft u een vergunning nodig? En heeft u de vergunning ontvangen? Dan mag u starten met bouwen. Let er wel op dat binnen 6 weken na verzending van de vergunning, omwonenden nog bezwaar kunnen maken tegen uw vergunning. Wij adviseren u daarom te wachten met de bouwwerkzaamheden tot uw vergunning onherroepelijk (er geen bezwaar is gemaakt of de bezwaartermijn voorbij is) is.

Wilt u een nieuwe woning bouwen? Dan moet u ook een bouwmelding doen. U mag pas starten met de bouw als de vergunning verleend is EN de bouwmelding geaccepteerd is.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over de start van uw bouw? Of er bezwaren zijn ingediend?
Neem dan contact op met het cluster ‘Vergunningen’ via mailadres vergunningen@sonenbreugel.nl of telefoonnummer 0499-491491.

Wij helpen u met het beantwoorden van uw vragen.