Direct regelen

Wat is het?

De gemeente heeft voor haar inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering bij zorgverzekeraar VGZ afgesloten. De gemeente draagt € 10,00 per maand bij aan uw ziektekostenpremie.

Voor 2020 gelden de volgende pakketten en premies:

Pakket 1: VGZ GemeentePakket Compact

Hierin zit onder andere een vergoeding voor o.a. fysiotherapie en ergotherapie. Ook krijgt u een vergoeding voor brillen en lenzen en voor de tandarts.

Maandpremie: € 126,80

Pakket 2: VGZ GemeentePakket Compleet

Met dit pakket krijgt u ook een vergoeding voor o.a. fysiotherapie en ergotherapie, brillen, lenzen en de tandarts. Deze vergoeding is hoger dan die bij pakket 1. Daarnaast krijgt u ook een vergoeding voor orthodontie, mantelzorg, eigen bijdrage CAK voor thuiszorg en steunzolen.

Maandpremie: € 150,80

Pakket 3: VGZ GemeentePakket Compleet met € 0 eigen risico

U krijgt de vergoedingen uit pakket 2 én het eigen risico van € 385,00 is meeverzekerd. U krijgt hier dus geen rekening meer van. Dit pakket is zeer geschikt als u veel zorg nodig hebt.

Let op: Als u dit pakket wilt afsluiten is het erg belangrijk dat u vooraf weet dat u het komende jaar uw eigen risico volledig gaat betalen. U krijgt namelijk geen geld terug als u het eigen risico niet volledig opmaakt.

Maandpremie € 180,20

Voorwaarden

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • Uw inkomen bedraagt niet meer dan 110% van de geldende bijstandsnorm;
  • Uw eigen vermogen is niet hoger dan de vermogensgrens. Voor een alleenstaande is de grens € 6.120,- en voor alleenstaande ouders en echtparen € 12.240,-. Eventuele overwaarde van de eigen woning telt niet mee;
  • U mag geen achterstand hebben in uw premiebetalingen;
  • Als u verzekerd bent bij de VGZ kunt u het hele jaar overstappen;
  • Bent u verzekerd bij een andere ziektekostenverzekeraar dan kunt u pas vanaf januari 2020 overstappen.