Duurzaamheidsprijs

Dit is een oud bericht.

Wat is de duurzaamheidsprijs?

De duurzaamheidsprijs wordt elk jaar uitgereikt aan initiatiefnemers die duurzaam bezig zijn. De gemeenteraad wil graag dat duurzame initiatieven worden beloond en dat andere inwoners gemotiveerd raken om aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Voor wie?

Iedereen die in Son en Breugel woont kan genomineerd worden. Inwoners kunnen elkaar nomineren, maar ook lokale ondernemers, inwonersgroepen, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties kunnen genomineerd worden. Dus kent u iemand die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Nomineer diegene dan!

Nomineer

De duurzaamheidsprijs

De winnaar ontvangt de Frans-Zaal Bokaal en wordt in het zonnetje gezet door de wethouder duurzaamheid. Daarnaast ontvangt de winnaar een bijpassend cadeau. Dit cadeau wordt gekozen in samenspraak met de winnaar(s) en de gemeente.

Voorwaarden:

  • De genomineerde persoon of organisatie is gevestigd in de gemeente Son en Breugel.
  • De aanmelder geeft een duidelijke onderbouwing van waarom de genomineerde een duurzaamheidsprijs verdient.
  • Er moet sprake zijn van maatschappelijke impact en een bijdrage aan (een van) de duurzaamheidsdoelen, bijvoorbeeld klimaatadaptatie, energietransitie, afval, en/of biodiversiteit en milieu. Een inwoner kan bijvoorbeeld niet genomineerd worden voor het verduurzamen van zijn eigen woning/bedrijf.

Iemand nomineren

Kent of bent u iemand die wel eens in het zonnetje gezet mag worden vanwege zijn/haar inzet op het gebied van duurzaamheid? Dan kunt u zichzelf of iemand anders nomineren door het aanmeldformulier in te vullen. Dit kan in de hele maand oktober 2023. Hierna sluit de aanmeldperiode. Nominaties die na sluiting van de aanmeldperiode worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen.

Hoe wordt de winnaar gekozen?

De duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt in november 2023. De jury beoordeelt alle inzendingen, inclusief de beoordeling of ze voldoen aan de voorwaarden. De jury bestaat uit Maartje Zaal, Luc Ross, en een jeugdgemeenteraadslid.  Meer informatie over de uitreiking volgt later.