Wat is het?

Hebt u moeite met de administratie van uw geldzaken? Op de website van het Nibud staat een stappenplan(externe link) voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht(externe link) van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo hebt u al uw geldzaken op één plek bij de hand. Humanitas Thuisadministratie(externe link) biedt tijdelijke ondersteuning wanneer u door omstandigheden even het overzicht kwijt bent. Zij helpen u op weg zodat u weer zelfstandig verder kunt.

Het kan voorkomen dat u financiële problemen hebt die u zelf niet gemakkelijk kunt oplossen of dat u schulden hebt waardoor uw huishouden in gevaar komt. Voor hulp bij financiële problemen en schulden kunt u terecht bij Lumens(externe link).

Wat moet ik doen?

Neem contact op met Lumens(externe link).

Een medewerker van Lumens bekijkt samen met u uw financiële situatie.Hierbij zijn de volgende zaken van belang:

  • Uw financiële verplichtingen en schulden
  • Uw (gezamenlijk) inkomen
  • Uw vaste lasten en overige uitgaven
  • Uw bestedingspatroon

Samen met u wordt gekeken of schuldhulpverlening kan helpen. Het is van belang dat u bereid bent om verandering te brengen brengen in uw situatie.Als het nodig is wordt er ook gekeken naar andere problemen waar u mee te maken hebt.

Schuldregeling en schuldsanering

Bij een ernstige schuldenproblematiek kan een schuldregeling of een wettelijke schuldsanering (WSNP) een oplossing zijn. Lumens helpt u graag bij de werkzaamheden die nodig zijn om in aanmerking te kunnen komen voor een schuldregeling of schuldsanering. Lumens is de enige organisatie die in de gemeente Son en Breugel toegang biedt tot een schuldregeling of wettelijke schuldsanering.

Afspraak maken met Lumens

U kunt een afspraak maken met een medewerker van Lumens, via telefoonnummer 0499 - 476606. U kunt ook zonder afspraak terecht op het spreekuur van Lumens, Kerkplein 5 in Son. Dit spreekuur is iedere woensdagochtend van 09.00 tot 10.00 u. Doorgaans voert Lumens het eerste gesprek binnen 4 weken nadat u hierom hebt verzocht.