Hulp bij geldzorgen en schulden

Heeft u geldproblemen? Of maakt u zich zorgen over geld? Samen komen we eruit. Zet de eerste stap: kijk wat u zelf kunt doen of neem contact op de gemeente. De hulp is altijd gratis. 

Zelf aan de slag

Op Geldfit vindt u gratis informatie over geld in uw situatie. Ook kunt u anoniem de Geldfit-test doen om inzicht te krijgen in uw financiële situatie. Of neem direct anoniem contact op via 0800-8115.

Op de website van het Nibud staat een gratis training om zelf aan de slag te gaan met uw geldzaken. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo heeft u al uw geldzaken op één plek bij de hand.

Hulp via de gemeente

Heeft u betalingsproblemen of schulden? Dan kunt u zich ook direct aanmelden bij de gemeente.

Neem contact op met Lumens.

·        Bel naar 0499 - 476606 of 040 - 219 33 00

·        Stuur een email naar info@lumenswerkt.nl

·        Kom langs bij het spreekuur van Lumens. U vindt Lumens op de eerste verdieping van het Dommelhuis in het CMD. Het adres is Kerkplein 5 in Son. Het spreekuur is iedere woensdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur.

Waarbij kunt u hulp krijgen?

De gemeente helpt u bijvoorbeeld in deze situaties:

  • U maakt zich zorgen over geld
  • U kunt uw rekeningen niet betalen
  • U heeft veel post die u niet meer openmaakt
  • U heeft een brief gekregen die u niet begrijpt (bijvoorbeeld van de belasting, gemeente Son en Breugel, energiebedrijf of verzekering)
  • U krijgt post van een incassobureau en u weet niet wat u moet doen
  • U heeft achterstand in het betalen van de huur, energie, zorgverzekering of water

Kijk voor meer informatie over schuldhulpverlening op de website van het CMD.

Schulphulp voor ondernemers

Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u schuldhulpverlening vragen bij uw boekhouder, een advocaat, banken of het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Ook kunt u bijstandsverlening voor zelfstandigen aanvragen.

Andere hulp via de gemeente

Budgetcoaching

Vindt u het lastig om uw geldzaken te regelen? Heeft u moeite met rondkomen en weet u niet hoe dat komt? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of bent u bang om in de schulden te komen? Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact op met onze budgetcoaches. Zij helpen u gratis. Kijk op de website van het CMD voor meer informatie.

 

Budgetcursus

Komt u wel eens geld te kort? Vindt u het moeilijk om overzicht te houden? Misschien is een budgetcursus wel iets voor u. Tijdens deze cursus leert u anders met geld omgaan. U krijgt inzicht in uw inkomsten en uitgaven en leert deze beter te beheren. Kijk op de website van de LEVgroep voor meer informatie.

Ik ben gedupeerde van de toeslagenaffaire en heb schulden

Bent u gedupeerd in de kinderopvangtoeslagaffaire? Bij de aanpak van de kinderopvangtoeslag is in het verleden veel niet goed gegaan. Er wordt nu een hulpaanbod gedaan om dit te herstellen. Het CMD kan samen met u kijken of uw gezin iets nodig heeft. Hiervoor kunt u zich vrijblijvend melden bij het CMD. De hulp kan zich richten op financiën, werk, wonen, gezondheid en gezin. Bel of loop het CMD binnen, ook als u vragen of twijfels heeft. De hulp kost niets.