Laadpalen aanvragen

De komende jaren wordt een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. Dit doen we samen met Vattenfall InCharge. De stroom die de laadpalen leveren is voor 100% afkomstig uit Nederlandse windenergie.

Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal in uw buurt is. Die laadpaal kost niets, u betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Voorwaarde is dat u niet beschikt over oplaadmogelijkheden op eigen terrein.

Laadpaal aanvragen

Een laadpas aanvragen

Om de laadpalen te gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas is gratis en werkt op alle publieke laadpalen in Nederland. U vraagt de laadpas hier aan.

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn allerlei apps (waaronder InChargewaarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Daarin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Waar staan de laadpalen in Son en Breugel?

Momenteel staan er 21 laadpalen in Son en Breugel waarvan 3 10 openbare laadpalen voor iedereen te gebruiken zijn. De overige laadpalen zijn van particulieren of bedrijven en bevinden zich hoofdzakelijk op bedrijventerrein Ekkersrijt. Het complete overzicht van laadpalen vindt u op de website van de ANWB.

Meest gestelde vragen

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto.

Wordt het mijn eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en voor iedereen te gebruiken.

Wie bepaalt of er een laadpaal komt?

Dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. We letter er vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal in uw buurt is. Vraag uw laadpaal dan hier aan.

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

Ook dat doen wij samen met onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal in uw buurt is. Vraag dan uw laadpaal hier aan.

Wat moet ik doen bij een storing op een openbare laadpaal?

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge app. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen. 

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden?

Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden.

Hoeveel parkeervakken worden bij de laadpaal gereserveerd?

Er wordt tenminste 1 parkeervak gereserveerd.

Welke laadpalen worden geplaatst?

De Alfen Twin met een laadvermogen tot 11 kW.

Met welke snelheid kan ik bij de laadpaal laden?

De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee u gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden.

Ook hangt de werkelijke snelheid waarmee je gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:

  • Als er één 3-fase auto laadt dan krijgt die 3x 16 Ampère
  • Als er twee 3-fase auto's laden krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
  • Als er één 1-fase auto laadt dan krijgt die 1x 16 Ampère
  • Als er twee 1-fase auto's laden krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère

De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge app. De functionaliteit om dit te melden is eind 2020 beschikbaar. Totdat de functionaliteit af is maakt u uw vraag kenbaar door een plaatsingsverzoek in te dienen via de website van Vattenfall InCharge.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe laadpalen in mijn omgeving?

Via de openbare kaart blijft u op de hoogte van laadpalen die in ontwikkeling zijn. Zo weet u al voordat de laadpalen er staan waar er laadpalen gaan komen. Uiteraard ziet u hier ook de laadpalen staan waar u al gebruik van kan maken.