Tot en met 31 oktober 2024 doen wij weer mee met het NK-tegelwippen. Gemeenten in Nederland strijden hier om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in z’n voor-, achter-, of geveltuin te vervangen door groen.

Hoe het werkt?

Het NK-Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De gemeente die de meeste tegels wipt wint! Geef je gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen/(externe link) en ze worden opgeteld bij de Tegelteller van je gemeente. Ook wippers maken kans op mooie prijzen. 

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid.


 www.nk-tegelwippen.nl(externe link)