Openbare besluitenlijst 4 februari 2025
Aanwezig: Suzanne Otters-Bruijnen, burgemeester Jelle de Jong, wethouder Jan Boersma, wethouder Steven Grevink, wethouder Jeroen Wesselink, secretaris |
1. Openbare besluitenlijst Gemeente Son en Breugel 28 januari 2025Het college stelt de besluitenlijst vast. |
2. Interne-niet openbare-besluitenlijst 28 januari 2025Het college stelt de besluitenlijst vast. |
3. GedragscodesDe huidige gedragscode voor politieke ambtsdragers dateert uit 2012 en moet geactualiseerd worden. Er zijn hiertoe conform de aanbeveling van de VNG 2 nieuwe gedragscodes opgesteld. Een gedragscode voor raads- en burgerleden en een gedragscode voor burgemeester en wethouders. Aan het college de vraag om die ter vaststelling aan de raad aan te bieden. Voorts is een opzet gemaakt voor procesafspraken (wat te doen bij een vermoeden van een integriteitsschending). Aan de burgemeester het verzoek om die ter vaststelling aan de gemeenteraad aan te bieden.
|
4. Beslissing op bezwaar afwijzing aanvraag urgentiebeschikkingOp 10 oktober 2024 besluit het college om een aanvraag voor een urgentiebeschikking af te wijzen. Op 16 oktober 2024 ontvangt het college een bezwaarschrift van bezwaarmaker tegen bovengenoemd besluit. De bezwaarschriftencommissie adviseert om het bezwaar ontvankelijk te verklaren, ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten.
|
5. Wijkuitvoeringsplan 't ZandDe gemeente Son en Breugel maakt de overgang naar een aardgasvrije gemeente. Het wijkuitvoeringsplan dat nu voorligt, is een vervolg op de keuze om te starten in de wijk ’t Zand. De gemeente vindt het belangrijk om samen met inwoners en andere belanghebbenden deze uitdaging aan te gaan. Dit wijkuitvoeringsplan beschrijft welke acties ’t Zand, de gemeente en samenwerkende partijen) tot en met 2030 ondernemen en waarom we voor deze acties hebben gekozen. Het college besluit:
|
6. Quickscan en vooronderzoek SMPVoor het isoleren van gebouwen is een SMP (Soortenmanagementplan) nodig. Het isoleren van gebouwen draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelen. Om te komen tot een SMP moet eerst duidelijk zijn om welke gebieden én diersoorten het gaat in Son en Breugel. Dit kan met behulp van een ecologische QuickScan naar beschermde diersoorten én daaropvolgend in de hele gemeente een huismusonderzoek.
|