Bestemmingsplan "Buitengebied; Wolfswinkel t.o. 2"

De raad stelt de "Zienswijzennotitie Buitengebied; Wolfswinkel t.o. 2" vast en stelt vervolgens het bestemmingsplan “Buitengebied; Wolfswinkel t.o. 2" (NL.IMRO.0848.BP828BUITENGEBIED-VA01) gewijzigd vast en stelt het plan digitaal beschikbaar.
De raad besluit op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan.
De eigenaar van het perceel wil het perceel graag ontwikkelen voor woningbouw om er zelf te gaan wonen. Daarom wordt nu op dit perceel de bestemming wonen met een bouwvlak toegevoegd. De provincie heeft een zienswijze ingediend.

Technische wijziging Algemene plaatselijke verordening gemeente Son en Breugel 2022 i.v.m. Omgevingswet

De raad stelt de Wijziging Algemene plaatselijke verordening gemeente Son en Breugel 2022 vast.
De Omgevingswet treedt naar verwachting in 2023 in werking. Deze wet heeft gevolgen voor de Algemene plaatselijke verordening (APV), omdat de APV ook regels bevat over de fysieke leefomgeving. Om na inwerkingtreding van de Omgevingswet door te kunnen werken met de bestaande APV is het noodzakelijk dat de APV op technische onderdelen wordt gewijzigd.

Begrotingswijziging 2023 Gemeenschappelijke Regeling Reiniging (GRR) Blink

De raad besluit geen zienswijze in te dienen op de Begrotingswijziging 2023 van de GRR Blink.
De begrotingswijziging is noodzakelijk vanwege o.a.: • Verhoogde olie- en brandstofprijzen; • Stijgende inkoopprijzen van pmd-zakken, mini-containers en zout; • Marktconform maken van de inschaling van het uitvoerend personeel; • Landelijke inflatie op inkoop en inhuur. In deze begrotingswijziging van 2023 zijn ook een aantal fouten hersteld.
Deze begrotingswijziging 2023 is al meegenomen in de afvalstoffenheffing voor 2023.

Ontwikkelingsvisie Nieuwe Heide & Oud Meer

De raad besluit:

  • de Ontwikkelingsvisie Nieuwe Heide & Oud Meer vast te stellen met aantal voorwaarden (amendement).  In de ontwikkelingsvisie is opgenomen dat het gebied zich ontwikkelt tot een natuurgebied met een hoge biodiversiteit, dat mede daardoor veerkrachtig is in het opvangen van belemmerende processen als klimaatverandering en stikstofdepositie en waar ruimte is voor recreatie. De voorwaarden (amendement):
  1. De bosontwikkeling en de effecten van de maatregelen die volgen uit de ontwikkelingsvisie en het in 2021 door de raad vastgestelde beheerplan Bos- en natuurterreinen worden periodiek geëvalueerd met stakeholders en inwoners;
  2. Die evaluaties sluiten aan bij de periodieke evaluatiecyclus van het beheerplan;
  3. De uitkomsten van de evaluaties worden toegevoegd aan de raadsstukken zodat ze onderdeel zijn van de beraadslaging en de volgende geactualiseerde versie van de ontwikkelingsvisie en het bijbehorende beheerplan.
  • het benodigde krediet van € 160.000,- beschikbaar te stellen als "krediet uitvoering ontwikkelingsvisie Nieuwe Heide & Oud Meer"
  • de financiële gevolgen te verwerken in de 3e begrotingswijziging van de meerjarenbegroting 2022-2026.
  • de Ontwikkelingsvisie te implementeren in de volgende versie van de Omgevingsvisie.
  • het addendum Ontwikkelingsvisie Nieuwe Heide & Oud Meer vast te stellen.

Gemeenten Best en Son en Breugel maken samen voor bos- en natuurgebied Nieuwe Heide & Oud Meer een integrale Ontwikkelingsvisie. De visie gaat in op de vraag hoe we het gebied in de komende decennia willen gaan ontwikkelen met onderwerpen als recreatie, ecologie, klimaat en beheer

Meer informatie

Alle stukken behorende bij deze vergadering staan in de vergaderkalender(externe link). U kunt de stukken downloaden bij de desbetreffende datum van de raadsvergadering. U kunt ook contact opnemen met raadsgriffier mevrouw Moniek Weerts , telefoon 491491.
De besluitenlijst van de vergadering vindt u als agendapunt bij de raadsvergadering van donderdag 22 december 2022. Het integrale audioverslag van de vergaderingen staat inmiddels in de vergaderkalender(externe link).