Aanwezig:
Hans Gaillard, burgemeester
John Frenken, wethouder
Jan Boersma, wethouder
Jos de Bruin, wethouder
Rien Schalkx, secretaris

Afwezig:
Paul van Liempd, wethouder

1. Besluitenlijst en openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 17 maart 2020 / Hans Gaillard

Het college stelt de besluitenlijst en de openbare besluitenlijst vast overeenkomstig de concepten

2. Integreren Masterplan Ekkersrijt in de "omgevingsvisie Son en Breugel (1.0) / John Frenken

Op 19 december 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met de evaluatie van het Masterplan Ekkersrijt van 2015. Tevens heeft de raad ermee ingestemd om het resterende budget voor het uitvoeringsprogramma Ekkersrijt te gebruiken voor het opstellen van een nieuw Masterplan. Voor dit nieuwe plan is een concept projectopdracht opgesteld. Bij de interne, integrale beoordeling van deze opdracht bleek dat het proces van het nieuwe Masterplan het proces voor de omgevingsvisie verstoord. In overleg met beide portefeuillehouders is daarom besloten het Masterplanproces in het proces voor de “omgevingsvisie Son en Breugel (1.0)” te integreren. Met dit advies wordt deze integratie nader geduid en vorm gegeven.

Het college besluit om:

  1. met de integratie van het nieuw op te stellen Masterplan Ekkersrijt in het omgevingsvisieproces in te stemmen;
  2. aan de omgevingsvisie ook een uitvoeringsprogramma voor Ekkersrijt te koppelen; 
  3. eventuele extra kosten te dekken uit het uitvoeringsbudget voor het Masterplan.

3. Gratis onderhoud rotonde Kanaalstraat / Jan Boersma

Hoveniersbedrijf DonkerGroen gaat gratis de rotonde aan de Kanaalstraat onderhouden.
Als tegenprestatie mogen zij vier reclameborden plaatsen op de rotonde. Dit is een win-win situatie. Zij krijgen gratis reclame en de gemeente krijgt gratis onderhoud. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst gemaakt voor de komende drie jaar.


Het college besluit in te stemmen met de samenwerkingsovereenkomst.

4. Informatie contracten sociaal domein in relatie tot richtlijnen Coronavirus / Paul vam Liempd

De richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus hebben ook invloed op de overeenkomsten tussen gemeenten en (zorg)aanbieders in het sociaal domein. Aanbieders kunnen de komende periode mogelijk niet (volledig) voldoen aan de contractafspraken. De VNG roept gemeenten op om de gecontracteerde aanbieders toch door te betalen, om te voorkomen dat zij omvallen. Aanbieders kunnen daarnaast mogelijk aanspraak maken op het economisch maatregelenpakket van het Rijk. De oproep aan gemeenten om door te betalen stuit op diverse uitvoeringsvraagstukken en onduidelijkheden. Niet alle informatie is op dit moment al voorhanden. Het college wordt daarom voorgesteld om kennis te nemen van de nu beschikbare informatie en de nog openstaande uitvoeringsvraagstukken.

Het college besluit:

  1. neemt kennis van de VNG Ledenbrief met daarin de oproep aan gemeenten om aanbieders door te betalen in deze periode van uitbraak van het coronavirus;
  2. neemt kennis van de nog openstaande uitvoeringsvraagstukken.