Waarom strooien we niet in alle straten?

Wij strooien op hoofdwegen en belangrijke fietspaden volgens een vaste route.

De strooiroutes hebben we wel zo uitgestippeld, dat u vanaf uw woning over het algemeen niet ver hoeft te rijden om op een strooiroute te komen.

Strooizout werkt het beste als het wordt ingereden door (auto) banden. Strooien op plekken waar weinig auto’s rijden, levert onvoldoende resultaat op. Daarom strooien we daar niet en blijft het langer glad op die plekken.
Ook kost gladheidsbestrijding veel geld. Zeker als we alle straten, paden en stoepen in Son en Breugel moeten strooien. Daarom maken we keuzes.
Daarnaast proberen we ook het milieu zo min mogelijk te belasten. Strooizout is erg belastend voor bomen, hagen en bermen.

Pas uw rijstijl aan de omstandigheden aan: rijd extra voorzichtig in de straten waar we niet strooien.
 

Strooien we ook op fietspaden?

We strooien de doorgaande en veelgebruikte fietsroutes en -paden.
Strooien van zout is alleen effectief als het zout door vele bewegingen wordt gemengd met de bevroren deeltjes. Dit gebeurt door bewegende voertuigen en in mindere mate door fietsbewegingen. Dat is ook de reden dat fietspaden vaak gladder zijn dan wegen/straten.

 

Strooien we ook op voetpaden?

Op voetpaden/trottoirs zijn over het algemeen te weinig bewegingen die er voor zorgen dat het wegenzout goed zijn werk kan doen. Strooien op voetpaden en trottoirs levert daarom onvoldoende resultaat op.

 

Wat doen we bij scholen?

Wij strooien zoveel mogelijk de straten bij / vóór scholen, maar niet op het schoolplein, op voetpaden of opritten. Dat is de verantwoordelijkheid van de school zelf.

 

Wat doen we bij zorginstellingen?

Wij strooien zoveel mogelijk de straten bij / vóór zorginstellingen, maar niet op het terrein zelf, op voetpaden of opritten. Dat is de verantwoordelijkheid van de instelling zelf.