Wat is het?

Ook voor vrijwilligers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Tenslotte kan er tijdens het vrijwilligerswerk altijd iets gebeuren. De gemeente Son en Breugel heeft hiervoor een verzekering afgesloten via ‘Vrijwilligersnet Nederland’. De Vrijwilligerspolis biedt een pakket aan collectieve verzekeringen waarmee vrijwilligersorganisaties hun vrijwilligers gratis en goed kunnen verzekeren. De kosten worden gedragen door de gemeente.

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilliger, of die van de instelling waarvoor hij of zij de activiteiten verricht, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het wordt ook wel een 'vangnet' verzekering genoemd. Het is aan te raden om de eigen verzekering niet op te zeggen.

De polis bestaat uit:

  • Collectieve ongevallenverzekering & persoonlijke eigendommen
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven / organisaties
  • Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Schadeverzekering voor verkeersdeelnemers
  • Rechtsbijstand

Wat moet ik doen?

Bent u als vrijwilliger, of is de vrijwilligersorganisatie werkzaam in de gemeente Son en Breugel? Dan valt u automatisch onder de vrijwilligerspolis. U hoeft uzelf of uw organisatie dus niet in te schrijven. Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd. Als u vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, bent u niet verzekerd via deze verzekering.

U kunt de meest recente polis vinden op de website van vrijwilligersnet nederland(externe link) (let op de site is niet beveiligd, hier wordt aan gewerkt door vrijwilligersnet nederland).

Schade melden?

Een schade dient u te melden bij Vrijwilligersnet Nederland(externe link).