Hulp en advies bij het vinden van werk 

Het Huis naar Werk in Eindhoven is er voor iedereen die hulp nodig heeft bij het vinden van werk of scholing. Ook als inwoner van onze gemeente wordt u geholpen bij het Huis naar Werk. U vindt het Huis naar Werk(externe link) op het Stadhuisplein 10 in Eindhoven.

Regelingen voor inwoners met een arbeidsbeperking

Wanneer u een arbeidsbeperking heeft kan het vinden van een baan lastiger zijn. De gemeente ondersteunt u bij het vinden van waardevol en passend werk.

Banenafspraak/ Werken met loonkostensubsidie

Heeft u een arbeidsbeperking en kunt u daardoor niet het minimumloon verdienen? Mogelijk komt u in aanmerking voor de opname in het doelgroepregister van het UWV. Met een indicatie banenafspraak wordt het mogelijk om te werken met loonkostensubsidie en begeleiding. Dit vergroot uw kansen op duurzaam werk.

Beschut Werk

Is werken in een gewoon bedrijf niet mogelijk omdat u door een beperking veel begeleiding nodig heeft? Dan kan de regeling Beschut werk voor u gelden. U vraagt hiervoor een adviesindicatie aan bij het UWV. De gemeente kan u zo nodig ondersteunen bij de aanvraag.   

Wilt u meer weten over ondersteuning naar werk of wilt u gebruik maken van de regelingen? Neem dan contact op met een medewerker van Werk & Inkomen van de gemeente.  

Vacatures zoeken

Op werk.nl(externe link) kunt u vacatures zoeken. Plaats uw cv online in uw ‘Werkmap’ en ontvang nog meer vacatures. 

Leerbanen

Wilt u werken en leren in het MBO? Via de leerbanenmarkt(externe link) vindt u mogelijkheden in de buurt.

Vrijwilligerswerk zoeken

Op zoek naar vrijwilligerswerk? De vacaturebank van de LEV-groep wijst u graag de weg. Op de website van de LEVgroep(externe link) vindt u meer informatie over vrijwilligerswerk en de vacaturebank.

Nederlands leren om meer kans op werk te hebben

De kans is groter op het vinden van werk als u Nederlands spreekt. Kunt u dat nog niet goed genoeg? Leer dan de Nederlandse taal. Als u niet inburgeringsplichtig bent, kunt u misschien hulp krijgen van het Taalhuis. Kom langs bij het spreekuur van het Taalhuis. U vindt het Taalhuis in het Dommelhuis. Het adres is Kerkplein 5 in Son. Het spreekuur is iedere woensdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur. Of neem contact op via de telefoon of email. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek. (https://www.bibliotheekdommeldal.nl/iguana/www.main.cls?surl=taalhuissonenbreugel)