Uiterlijk in 2050 moeten in Nederland alle huizen van het aardgas af zijn. In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een vanzelfsprekende keuze voor verwarmen en koken. Maar daar komt verandering in. Niet in een keer, maar stap voor stap. We gaan dit samen doen, met iedereen in onze gemeente.

De inwoners van de wijk ‘t Zand hebben wij als één van de eersten benaderd om samen met ons een plan te maken om aardgasvrij te worden. De opgedane kennis en ervaring vanuit deze wijk gebruiken we om ook in de andere wijken aan de slag te gaan.

Iedereen is erbij gebaat dat de overstap efficiënt gebeurt, op het juiste moment. Dat kunnen we doen door samen te werken en gebruik te maken van elkaars kennis en ervaringen. Om hiermee te starten organiseren we een bijeenkomst op 31 januari 2023 in het Dommelhuis.

  • 19.00 – 20.00 uur: inloop voor vragen aan de gemeente en Het Energiebureau en het Energieloket. Ook inwoners uit de rest van Son en Breugel zijn welkom.
  •  
  • 20.00 – 21.00 uur: plenair gedeelte specifiek voor inwoners van ’t Zand.

Woont u niet in ’t Zand? Dan kunt u natuurlijk ook al aan de slag met energie besparen en verduurzamen. Voor informatie en advies kunt u terecht bij het digitale energieloket. Kijk op https://regionaalenergieloket.nl/son-en-breugel(externe link)(externe link)