Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen en jongeren meedenken over het verbeteren van de leefomgeving en voorzieningen in Son en Breugel, is er een jeugdgemeenteraad. Van elke basisschool in de gemeente zit één leerling uit groep 7 en één leerling uit groep 8 in de jeugdgemeenteraad. Zo maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met de gemeentepolitiek en krijgen zij de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op het beleid van de gemeente. Burgemeester Hans Gaillard is voorzitter van de jeugdgemeenteraad. Ieder jaar zijn er verkiezingen op de basisscholen en wijzigt de samenstelling van de jeugdgemeenteraad. 

Vergaderingen 

De jeugdgemeenteraad vergadert eenmaal per maand op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Deze vergaderingen zijn openbaar. Tussendoor werken de kinderen onder begeleiding aan projecten.

Activiteiten

Naast het werk in de jeugdgemeenteraad zijn de leden ook betrokken bij allerlei bijeenkomsten  die belangrijk zijn voor de jeugd in Son en Breugel. Zo krijgen zij een rol bij openingshandelingen, huldigingen, de dodenherdenking op 4 mei, de viering van Koningsdag en de jaarlijkse oliebollenparty. 

Contact

Wilt u een vraag stellen aan de jeugdgemeenteraadsleden? Stuur dan een e-mail naar Moniek Weerts, griffier van de jeugdgemeenteraad.

Samenstelling jeugdgemeenteraad

Hans Gaillard: voorzitter 
Moniek Weerts: griffier 
Kirsty Lochten: plaatsvervangend griffier 

De 14 leden van de Jeugdgemeenteraad stellen zich graag persoonlijk aan u voor.