De Bloktempel

Anna Bruggenkamp (groep 8)

Ik ben Anna Bruggenkamp en ik ben 11 jaar oud. Ik zit in groep 8 van basisschool de Bloktempel. Samen met mijn ouders, 2 zusjes, hond Leo en poes Power woon ik in Son. Ik speel graag hockey met mijn vriendinnen en lees graag de Donald Duck.

Ik wil graag bespreken in de jeugdgemeenteraad:

 • Ramp voor de jeugd
 • Honden speeltuin
 • Meer zebrapaden
 • Meer speeltuinen voor oudere kinderen

De Bloktempel

Sophia Pasanea (groep 7)

Ik ben Sophia Pasanea en ik ben 10 jaar oud. Samen met mijn ouders en hond Lilly woon ik in Son en Breugel. Ik zit in groep 7 van basisschool de Bloktempel. In mijn vrije tijd speel ik graag hockey bij HTC en spreek ik gezellig met vrienden af. Als lid van de Jeugdgemeenteraad wil ik graag werken aan een nog fijner en veiliger dorp, zodat het dorp nog leuker is voor de jongere generatie.

BuitensteBinnen

Ruben Wiekema (groep 8)

BuitensteBinnen

Fu Arts (groep 8)

Ik ben Fu arts, 11 jaar oud. Ik zit in groep 7 van obs BuitensteBinnen. Mijn hobby's zijn tennis, tekenen en saxofoon spelen. Ik heb een broer en een puppy. Ik zit in de jeugdgemeenteraad omdat het mij leuk lijkt iets te doen voor Son en Breugel.

Mijn doelen zijn:

 • Betere zebrapaden
 • Speelplaatsen voor oudere kinderen
 • Minder auto's bij scholen
 • Voor alle scholen school fruit.

BuitensteBinnen

Lena van den Oever (groep 7)

.

 De Stokland

Nathalie van Gennip (groep 8)

Hallo ik ben Nathalie van Gennip. lk ben 10 jaar oud ik ben geboren op 10 december. Mijn hobby's zijn voetballen, bakken, zwemmen, armbandjes maken en verkopen en nog klusjes doen. De school waar ik op zit heet De Stokland. Ik wil zo graag bij de jeugdgemeenteraad omdat ik Son en Breugel wil verbeteren. Waarom zit ik bij de jeugdgemeenteraad omdat dat mij leuk leek en ik had goede plannen.

De Stokland  

Finn Flach (groep 7)

Hoi allemaal,

Mijn naam is Finn Flach en ik ben 11 jaar. Samen met mijn ouders en mijn twee broertjes woon ik in een gezellige straat met een leuke speeltuin voor de deur. Mijn hobby’s zijn: voetballen en buiten spelen. Ik wil graag meedenken over de dingen die Son en Breugel voor de kinderen, de scholen en de natuur mooier en beter maken. Zelf ga ik regelmatig vuilnis oprapen in de buurt. Dat zou ik graag vaker met anderen willen doen. Het lijkt me ook leuk als meer mensen een eigen moestuin hebben, dat je dan leert hoe je je eigen groenten en fruit moet kweken. Ik heb er zin in om met z’n allen aan de slag te gaan!

Groetjes Finn

De Harlekijn

Julliette Khatchiqian (groep 8)

Ik ben Julliette Khatchiqian en ben 10 jaar. Ik woon samen met mijn ouders, 1 zus en onze hond Nova in Son en Breugel. Ik zit in groep 7 van basisschool De Harlekijn. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen en vind het leuk om te knutselen en om mijn huiswerk te maken.

Ik wil graag in de Jeugdgemeenteraad van Son omdat het me leuk lijkt en ik er van kan leren. Ik hoop dat mijn ideeën die ik bedacht heb voor de verkiezingen ook kan uitvoeren. Zo was 1 van mijn ideeën dat er een basketbalnet op school geplaatst kon worden.

De Harlekijn

Lieke van Hoorn (groep 7)

Ik ben Lieke van Hoorn. Ik ben 10 jaar oud en ik ben geboren op 2 september 2013.

Mijn hobby’s zijn hockeyen, bakken en tekenen. De school waar ik op zit heet de Harlekijn.

Ik woon samen met papa (Coen 43 jaar) ,mama (Joyce 41 jaar) , 1 broer (Jorn 12 jaar), 1 konijn (Lilly 4 jaar) ,1 hond (Luna 2 jaar) en een aquarium met heel veel vissen in Son en Breugel. Ik wil graag in de jeugd gemeenteraad omdat ik het leuk en leerzaam vind.

Mijn  ideeën zijn:

 • Meer activiteiten met de sporten hockey korfbal en voetbal.
 • Reuze berenklauwen weghalen en zorgen dat ze niet meer terug komen.(uitgraven)
 • Meer autoloze dagen op schooldagen.
 • Het verbieden van roken in gebieden waar kinderen spelen.

De Ruimte

Sophie Roddeman (groep 8)

Ik ben Sophie Roddeman ik ben bijna 11. Mijn hobby's zijn tekenen, paardrijden, knutselen, klarinet spelen, zwemmen en tuinieren. Ik wilde graag bij jeugdgemeenteraad omdat ik wil leren mee te beslissen over belangrijke dingen. Belangrijke dingen voor mij zijn een veilig omgeving voor kinderen om te spelen. Dat er buiten meer te doen is in het dorp voor grotere kinderen. Ik heb er zin in en kijk uit naar de komende 2 jaar!

De Ruimte

Guusje von Kriegenbergh (groep 7)

Ik ben Guusje von Kriegenbergh en ik ben pas 10 geworden. Mijn hobby’s zijn: turnen, armbandjes maken, buitenspelen en zwemmen. Ik woon samen met mijn moeder, vader, broertje en mijn twee katten Jacob en Horton. Ik wilde graag in de jeugdgemeenteraad omdat ik het leuk vind om mee te denken over ons dorp.

Dit zijn mijn ideeën voor de jeugdgemeenteraad :

 • veiligere wegen
 • school (voetbal) toernooien
 • (disco)zwemmen terug zodat kinderen genoeg oefenen met zwemmen
 • visplek voor kinderen met visvergunning

De Sonnewijzer

Daan Ekers (groep 8)

Ik ben Daan. Ik zit op de Sonnewijzer in groep 8. Mijn hobby’s zijn hockey, tennis en knutselen. Ik wil graag in de jeugdgemeenteraad omdat het mij leerzaam en leuk lijkt en ik wil mij graag inzetten voor het milieu en om het verkeer veiliger te maken

De Sonnewijzer

Liv van der Zaan (groep 7)

Ik ben Liv,

Ik woon samen met mijn vader, moeder en zusje in Son en Breugel.

Mijn hobby's zijn: lezen en tennissen. Ik wil graag in de jeugdgemeenteraad omdat het me leuk en leerzaam lijkt. Waar ik voor zou willen zorgen is dat er minder zwerfafval op straat ligt, en dat er in het centrum en andere plekken in het dorp waar geen speeltoestellen zijn speeltoestellen komen te staan.

Ik heb er super veel zin in!!!!