Koop een regenton met €20,- korting en gebruik het regenwater in uw tuin

Alle inwoners van de gemeente Son en Breugel die tussen 14 oktober en 25 november 2023 een regenton kopen, krijgen €20,- korting van ons. Regenwater verdwijnt vaak direct via de regenpijp in het riool. Dat is zonde, want regenwater kunt u in uw eigen tuin gebruiken op droge momenten. Met deze regentonnenactie willen we ons dorp samen klimaatbestendiger maken oftewel voorbereiden op stortbuien en periode van extreme droogte.

De riolen worden steeds meer belast door hevige buien door klimaatverandering. Als gemeente nemen we maatregelen om de overlast hiervan te beperken. Maar dat kunnen we niet alleen. We vragen inwoners daarom om het regenwater van het riool af te koppelen en bijvoorbeeld op te vangen in een regenton. 

Wij betalen mee aan uw regenton

De regentonnenactie loopt van 14 oktober en 25 november 2023 Bij Boerenbond – Pets Place in Son en Breugel kunt u vertoon van de ingevulde bon een regenton met korting aanschaffen. Per huishouden mag u één ton aanschaffen met korting. De kortingsbon is deze week te vinden op de gemeentepagina in de MooiSonenBreugelkrant en hier. 

Actievoorwaarden

 •  Korting alleen op vertoon van de volledig ingevulde bon
 •  Alleen voor inwoners van de gemeente Son en Breugel
 •  De korting is geldig op alle regentonnen in het assortiment
 •  Maximaal één bon per huishouden
 •  Actieperiode: 14 oktober en 25 november 2023

Subsidie afkoppelen

Als u een regenton plaatst, gaat u het regenwater van het riool afkoppelen. Dit willen wij stimuleren en geven hier daarom subsidie voor. Als inwoners het regenwater dat op hun perceel valt, van het riool afkoppelen (achter- en zijkant) ontvangen zij een subsidie van €300,-. Daarnaast ontvangen inwoners tot 2029 nog eens €50,- korting per jaar op de rioolbelasting als het gehele perceel is afgekoppeld. Dit wil zeggen dat ook het regenwater dat aan de voorzijde van de woning valt, bijvoorbeeld op de oprit of op het tuinpad, dan niet in het riool terecht komt.

  Gratis advies watercoach

  Afkoppelen lijkt soms best spannend en moeilijk, maar dat hoeft het niet te zijn. Onze watercoaches komen gratis bij u langs voor persoonlijk
  advies en zoeken naar de beste oplossing voor uw situatie. Mail naar watercoach@sonenbreugel.nl.