Op dinsdag 12 september vond de uitvoering van de duurzaamheidsprijs plaats. Het idee “Bloemen hoef je niet te maaien (en je helpt de insecten)!” kwam van initiatiefnemers Marko Lion en Cor Burger. Met hun idee willen zij de biodiversiteit in Son en Breugel verbeteren. Bij de uitvoering wordt aan de Bijenlaan in de buurt van basisschool De Ruimte een grasvlakte omgetoverd tot bloemenweides.

“Een eenvoudige en vooral zeer effectieve manier om de insecten te helpen, is grasvlaktes om te toveren naar prachtige, wilde bloemenweides. Binnen een jaar staan in die weides kleurrijke, inheemse bloemen te bloeien die je vroeger volop langs akkers zag. De planten zorgen ervoor dat insecten zich kunnen voortplanten en dat ze voedsel kunnen vinden. Bovendien zien de bloemen er prachtig uit!”, aldus de initiatiefnemers Marko Lion en Cor Burger.

Locatie

Voor de uitvoering van het plan is gekozen voor een locatie tussen de Bijenlaan en de Honingbij. De omvang is ongeveer 250 tot 300 m2. Het is dichtbij basisschool de Ruimte en een deel van het grasveld zal veranderen in een bloemen- en kruidenzee.

Bewustwording en samenwerking

Het creëren van bewustwording bij de jeugd heeft een belangrijke rol bij dit initiatief. Scholieren van basisschool De Ruimte hebben, samen met Du Pré Groenprojecten en Steven Grevink (wethouder Duurzaamheid), een deel van de bloemenweide ingezaaid. De initiatiefnemers Cor en Marko gaan de scholieren ook tijdens de les vertellen over de absolute noodzaak van insecten voor ons eigen leven.

Wat we doen is Groen!

De duurzaamheidsprijzen zijn onderdeel van de campagne “Wat we doen is groen!”, waarmee de gemeente samen met inwoners, maatschappelijke en commerciële partners stappen zet om de gezamenlijke duurzaamheidsdoelen te halen.