Veilig buitengebied

Ons buitengebied heeft veel moois te bieden. Door onder andere de ruimte en rust is het er fijn wonen, ondernemen en recreëren. We zien helaas ook dat criminelen het buitengebied steeds vaker weten te vinden voor hun criminele activiteiten. Uit onderzoek in opdracht van ZLTO blijkt dat 1 op de 5 agrariërs in Brabant weleens is benaderd voor bijvoorbeeld verhuur van leegstaande opstallen voor onduidelijke doeleinden. Ook worden in het Brabantse buitengebied drugslabs en hennepkwekerijen ontdekt en wordt er drugsafval in sloten en gierkelders gedumpt.

De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Brabant-Zeeland, de politie Oost-Brabant, Samen Sterk in Brabant (SSiB) en de gemeente Son en Breugel werken samen aan het weerbaarder maken van het buitengebied.

Vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied

Speciaal voor inwoners in en aan de rand van het buitengebied is er een vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied. Dat is mw. F. v.d. Plas van het ZLTO. Woont en/of werkt u in het buitengebied en heeft u vragen of vermoedens over veiligheid in het buitengebied? Neem dan gerust contact op via vertrouwenspersoon@veilig-buitengebied.nl of telefonisch via +31629520266.

Melden verdachte situatie

Wilt u een verdachte situatie melden? Dat kan telefonisch bij de gemeente via 0499 – 491 491 of bij de politie via 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Meer informatie over melden van een verdachte situatie op de pagina "Herkennen en melden verdachte situaties".